"Geleceğimiz satılamaz"

“Geleceğimiz satılamaz”
CHP’li Çakırözer torba yasadaki turuzm tesisleri ve lojmanların satılmasına ilişkin düzenlemeye tepki gösterdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu torba yasa görüşmelerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Ekonomide...


CHP’li çakırözer torba yasadaki turuzm tesisleri ve lojmanların satılmasına ilişkin düzenlemeye tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu torba yasa görüşmelerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, “Ekonomide acil kaynak yaratmak isteyen AKP, turizm tesislerimizi ve lojmanları yok pahasına satıyor. Turizm tesislerimizin, lojmanlarımızın yağmalanmasına, geleceğimizin satılmasına sonuna kadar karşıyız” dedi.
KAMUNUN MüLKüYETİNDE KALMALI
Turizm tesislerindeki düzenlemeye karşı çıkan çakırözer, söz konusu tesislerin kira sürelerinin bitmemesine rağmen yeni bir düzenleme yapılmasının kamu kaynaklarının verimli kullanımını engellediğini belirtti. çakırözer, “ Bu tesislerin büyük çoğunluğu 49 yıllık sürenin yarısına dahi gelmemiş durumda. çoğunun daha yirmi, yirmi beş yıl süresi  var. Bu durum akıllara pek çok soru işaretini getiriyor. Böyle bir ihtiyaç neden, nasıl ortaya çıktı? Kamu mallarını yok pahasına elden çıkarmak geleceğimize ihanettir. Hiçbir koşul getirilmeden bu alanların satışından vazgeçilmelidir. Bu alanlar kamunun mülkiyetinde kalmalı ve yine 49 yıllığına uzun dönemli tahsisler şeklinde kiralanmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.