Cinayete haksız tahrik indirimi

Cinayete haksız tahrik indirimi
Cinayet davasında, tutuklu sanık için önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, haksız tahrik uygulayarak cezayı indirdi.Eskişehir’de geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir kişinin öldürülmesi bir kişinin...


Cinayet davasında, tutuklu sanık için önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, haksız tahrik uygulayarak cezayı indirdi.

Eskişehir’de geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir kişinin öldürülmesi bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cinayet davasında mahkeme heyeti, sanık Kasım O.(19) hakkında ‘nitelikli bir şekilde kasten adam öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, cinayetin ‘haksız tahrik’ altında işlendiğini hükmederek cezada indirime gitti. Sanığın olay günü yaşının küçük olmasını da dikkate alan mahkeme heyet, cezayı 10 yıl’a düşürdü. Oğuz, ayrıca olayda Davut Uygurlu’yu (20) yaralamak suçundan da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen ‘iştirak halinde kasten öldürme, iştirak halinde kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama’ suçundan açılan davanın karar duruşmasına tutuklu sanık, avukatları ile maktul avukatları katıldı.
Mahkeme savcısının hazırladığı esas hakkındaki mütalaasına karşı son savunmasını yapan Kasım Oğuz “ölenin yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Pişmanım, çocuğun yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Mahkeme heyeti,’nitelikli bir şekilde adam öldürmek’ suçundan yargılanan Kasım O,hakkında verdiği ağırlaştırılmış hapis cezasında ‘haksız tahrik’ uyguladı. Heyet, cezayı 10 yıl’a indirirken Davut Uygurluya yönelik yaralama olayından da şahsı 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.