Adalar'da beş kişilik eylem

Adalar’da beş kişilik eylem
Uluslararası Af Örgütü üyeleri dün adalar mevkiinde bir araya gelerek Filistin halkına destek çağrısında bulundu. ABERİ;Örgütün, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’deki temsilcileri tarafından düzenlenen eş zamanlı basın açıklamasında,...


Uluslararası Af örgütü üyeleri dün adalar mevkiinde bir araya gelerek Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
ABERİ;örgütün, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’deki temsilcileri tarafından düzenlenen eş zamanlı basın açıklamasında, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı şiddet ve saldırı olayları da protesto edildi.
Filistinli mültecilerin farklı ülkelerde sistematik ayrımcılığa uğradığını ifade eden örgüt temsilcisi Duygu Kaya “Bölgedeki farklı ülkelerde, kamplarda ya da şehirlerde hayatlarına zor şartlarda devam eden Filistinli mülteciler kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. Filistinliler, vatansız bırakılıyor ve çeşitli hak ihlallerine maruz kalıyor. Gazze’de ve Batı Şeria’da askeri saldırı tehdidi altında yaşam mücadelesi veriyor hatta zaman zaman yaşam hakları ihlal ediliyor. Geçtiğimiz yıl, tam da işgal altındaki evlerine dönüş için düzenledikleri, dönüş yürüyüşü protestoları sırasında, İsrail tarafından savaş suçu niteliğinde saldırılara yine maruz kaldılar” dedi.
Kaya “Uluslar arası Af örgütü olarak, uluslararası kamuoyu ve Türkiye’nin Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkının tanınması için daha fazla çaba göstermesini istiyoruz. Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkının ve diğer haklara erişimlerinin mümkün kılınması talebimizi de yineliyoruz” şeklinde konuştu. Düzenlenen çağrı ve destek amaçlı basın açıklaması olaysız bir şekilde son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.