Harb- iş'ten Türk İş'e sözleşme tepkisi

Harb- iş’ten Türk İş’e sözleşme tepkisi
 Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından hükümet ile Türk İş arasında belirlenen kamu işçilerinin 2019 yılı maaşlarını kapsayan toplu iş sözleşmesine büyük tepki geldi.Sendika binası önünde işçilerle...

 


Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından hükümet ile Türk İş arasında belirlenen kamu işçilerinin 2019 yılı maaşlarını kapsayan toplu iş sözleşmesine büyük tepki geldi.


Sendika binası önünde işçilerle bir araya gelen Türk Harb- İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, anlaşılan bu teklifi onaylamalarının mümkün olmadığını söyledi.


“KAMUOYUNA YANSITILDIĞI GİBİ DEĞİL”


Görüşmeler başladığında Türk-İş’im tüm işçilerin maaşlarına seyyanen 300 TL üzerine yüzde 15 zam istediğini hatırlatan Atak, “Yani kamuoyuna yansıtıldığı gibi ilk altı ay için sadece yüzde 15 değil toplamda yaklaşık yüzde 25 zam istemişti. Enflasyonun yıllık yüzde 20’ye yaklaştığı bir dönemde istenen zam oranının çalışanların refah seviyesini arttıracak bir düzeyde olmadığı halde hükümet bunu bile fazla bulup karşı teklifi yüzde 5 olarak masaya getirdi ve yüzde 8 oranında anlaşıldı” dedi.


“İŞçİ SINIFINA HAKARET”


Hükümetin çalışanları hafife aldığını ve bunu da örgütlü oldukları Türk İş’in eli ile yaptığını öne süren Atak, “Türk İş kamuda çalışan ve TİS kapsamında olan yaklaşık 200 bin işçi adına hükümetle anlaşarak yine yapmıştır yapacağını…  Vergi diliminin yüzde 15 de sabit tutulma vaatleri reel anlamda enflasyona ezdirmeme sözleri tutulmamış hatta bugüne kadar kazanılmış hakları da geriye götürülmüştür. Varılan anlaşma işçi sınıfına hakaret ve saygısızlıktır” şeklinde konuştu.


“TüRK İŞ SAYGINLIĞINI KAYBETTİ”


İki gün önce grev ve mücadele diyenlerin ne oldu da bu rakamlara evet dediğini soran Atak, “Türk İş işçiler tarafından kendisine emanet edilen hakları ve hukukları koruyamamıştır. Bu sözleşme süreci göstermiştir ki Türk İş kurum olarak saygınlığını ve yaptırım gücünü kaybetmiştir. Yıllardır partiler üstüyüm diye diye işçilerden çok uzak noktalara savrulan, her zaman ve daima işçiden yana taraf olmak zorunda olan Türk İş artık kendini sorgulamalıdır” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından alkışlarla bağlı oldukları Türk İş Konfederasyonu protesto edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.