THK'da neler oldu?

THK’da neler oldu?
Kurban Bayramı öncesi deri toplama işi bir firmaya verildi. Firma THK görevlileri ile birlikte ilk gün deri topladı. İkinci gün ise “Hava çok sıcak” gerekçesiyle deriler toplanmadı. Deriler vatandaşın elinde kaldı. THK bina...

Kurban Bayramı öncesi deri toplama işi bir firmaya verildi. Firma THK görevlileri ile birlikte ilk gün deri topladı. İkinci gün ise “Hava çok sıcak” gerekçesiyle deriler toplanmadı. Deriler vatandaşın elinde kaldı. THK bina girişine özür dileyen yazılar astı.


Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir şubesinde kurban derisi krizi yaşandı. Her bayram öncesi olduğu gibi gerekli hazırlıklarını tamamlayan ve yaptığı basın açıklamasıyla deri bağışı çağrısında bulunan kurum şubesi zarara uğratıldı.
Bayram öncesi derilerin toplanması için bir firma ile pazarlık yaparak anlaşma sağlayan Türk Hava Kurumu Eskişehir şubesinde tam bir skandal yaşandı.
Derilerin toplanabilmesi için ayrıca kurum bünyesinde birde ekip oluşturan yönetim kurulu bayramın birinci günü bağışların makbuz karşılığı teslim alındığını ancak ikinci gününden itibaren anlaşma yapılan kişinin deri toplamaktan hava sıcak bahanesiyle vazgeçildiğini söylediler.4 gün süren bayram süresince il geneli ile içlerde derilerin toplanması için yapılan anlaşmanın bozulması üzerine kurumun büyük zarar gördüğü iddia edildi.
Derilerini her yıl olduğu gibi bu bayramda da Türk Hava Kurumuna bağışlayarak kuruma destek vermek isteyen vatandaşlarda kapılarına gelecek görevlileri günlerce beklemek zorunda kaldı.Görevlilerin ikametlerine deri almak için gelmeyince bir çok kişi de kestikleri hayvanların derilerini sıcaktan kokmaması için Türk Hava Kurumu’nun Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sivrihisar Caddesi üzerinde yer alan şube binası girişine bıraktı.
Kurban derilerinin toplanmaması üzerine kurum yetkilileri tarafından hizmet binasının bulunduğu giriş kapılarına “Havaların sıcak olması ve deri müteahhidinin derileri teslim almamasından dolayı toplama faaliyetini sonlandırılmış bulunmaktayız. Bu aksaklıktan dolayı sizlerden özür diler,iyi bayramlar dileriz” şeklinde Türk Hava Kurumu Eskişehir Şubesi imzalı yazılar asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.