Anadolu Üniversitesi'nde SİS başladı

Anadolu Üniversitesi’nde SİS başladı
 Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Sağlık İletişimi Sempozyumu’na (SİS) ev sahipliği yaptı.Sağlık iletişimi alanında çalışmalarda bulunan medya ve sağlık profesyonelleri...





 Anadolu üniversitesi (Aü) İletişim Bilimleri Fakültesi, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Sağlık İletişimi Sempozyumu’na (SİS) ev sahipliği yaptı.


Sağlık iletişimi alanında çalışmalarda bulunan medya ve sağlık profesyonelleri ile akademisyenler, 2 gün sürecek sempozyumda bir araya geldi. Sempozyum kapsamında 40’a yakın bildiri sunumu, özel oturumlar ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Düzenlenen sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel’in açılış konuşmasıyla başladı. 2009 yılından bu yana sağlık iletişimi alanında çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Yüksel, “5 yıl önce başladık bu organizasyona. Aslında ondan önce 2009 yılında bizim Sağlık İletişimi alanında çalışmalarımız başladı. Türkiye’nin en büyük projelerinden birini yaptık, Medyada Sağlık Yayıncılığı üzerine. Bugüne kadar bu konuda 6 tane tez çıktı. 6 arkadaşımız yetişti. Bu alanda yayınlanmış 2 tane de kitabımız var. O günün parasıyla 300 bin TL destekli bir projeydi. Verimli bir proje oldu ve 70 kişi görev aldı” ifadelerini kullandı.

"Gördüğüm kadarıyla tek bilimsel faaliyet o yüzden çok değerli"
Daha sonra konuşan Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, SİS’in tek bilimsel faaliyet olduğunu kaydederek, "Sağlık İletişimi tabi çok önemli. Gördüğüm kadarıyla, gördüğüm tek bilimsel faaliyet, o yüzden çok değerli. Bizim yaptığımız işlerin çoğu sağlığın geliştirilmesi olarak zor işler. Bizim yaptığımız işler biraz akıntıya kürek çekmek tarzında. İnsanlar yemek yemek istiyor, yağlı, tuzlu, şekerli şeyler yemek istiyor ‘Yeme’ diyoruz. Yatmak istiyor, ‘Yatma kalk hareket et’ diyoruz. Hakikaten zor işlerle uğraşıyoruz ve elimizde sopa yok. Bizim elimizde Sağlık İletişiminden daha güçlü bir araç, bir sopa yok. İnşallah biz de bundan sonra daha çok işbirliği içinde olmayı arzu ediyoruz. Buradan da bir teklifimiz var; önümüzdeki yıl bakanlık olarak biz sizi ağırlamak, birlikte olmak isteriz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.