"Maaş zamları buz gibi eridi"

“Maaş zamları buz gibi eridi”
Türkiye Emekliler Deneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Ocak ayından geçerli olan emekli zamlarının daha cüzdana girmeden erdiğine dikkat çekerek “Maaş zammı elektrik ve doğalgaz tüketimine gelen artışa bile yetmedi....

Türkiye Emekliler Deneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Ocak ayından geçerli olan emekli zamlarının daha cüzdana girmeden erdiğine dikkat çekerek “Maaş zammı elektrik ve doğalgaz tüketimine gelen artışa bile yetmedi. Bu ay gelen gaz ve elektrik faturaları emeklilerin adeta kâbusu oldu” dedi.
Bugünkü koşullarda emeklinin geçinebilmek için yeniden çalışmak için iş aradığını da ifade eden dernek başkanı Duru “Kira, ısınma ve elektrik giderlerinin yükselmesi, emeklilerimizin hane halkı tüketim harcamalarını yükseltmektedir. Emeklilerimiz bilhassa kış aylarında yakıt ve kira desteğine ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır. Hükümetten talebimiz, zorlu kış koşullarında emeklilerimize kira ve yakacak yardımı altında destek sağlamasıdır. Kira ve yakacak desteği için ek ödemeye ihtiyacımız var.Emekliye yapılan zamların hemen ardından doğalgaz,elektrik ve suya da zam yapıldı.Bizlere verdikleri zam,ısınma,aydınlatma ve temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların çok ama çok gerisinde kaldı” diye açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.