Uygulanmayan projeye mimarlık ödülü geldi

Uygulanmayan projeye mimarlık ödülü geldi
 World Architecture Community (Dünya Mimarlar Topluluğu) daha önce yapılan ancak uygulanmayan Eskişehir Hızlı Tren Garı Projesini Dünya Mimarlık Ödülüne layık gördü. 2006 yılından bu tarafa verilen dünya Mimarlık Ödüllerine...

 


World Architecture Community (Dünya Mimarlar Topluluğu) daha önce yapılan ancak uygulanmayan Eskişehir Hızlı Tren Garı Projesini Dünya Mimarlık ödülüne layık gördü.


 


2006 yılından bu tarafa verilen dünya Mimarlık ödüllerine Eskişehir Hızlı Tren Garı Projesi de layık görüldü.


Tüm dünyadan yüzlerce mimardan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme ve oylama sonucunda Y. Mimar Şehir Plancısı Orhan Uludağ ve Prof. Dr. Mimar Zeynep Uludağ tarafından tasarlanan Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Garı projesi 2020 yılında Proje dalında World Architecture Award (Dünya Mimarlık ödülü) ne layık görüldü. Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Garı projesi ayrıca, topluluğa ait web sitesi üzerinde topluluğa üye tüm kullanıcılara yönelik olarak yapılan oylamalar sonucunda da tüm kullanıcılar tarafından seçilen beş projeden birisi oldu. Uludağ Mimarlık Müşavirlik bu proje ile 2018 yılında da Proje dalında Ulusal çelik Yapı ödülünü kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.