Tepebaşı'nın geri dönüşüm başarısı

Tepebaşı’nın geri dönüşüm başarısı
 Tepebaşı Belediyesi’nin temiz bir çevre için sürdürdüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor. 2009 yılından bu yana geri dönüşüm uygulamaları kapsamında kazanımını sağlanan ambalaj atık miktarı 83 bin tona ulaşırken,...

 


Tepebaşı Belediyesi’nin temiz bir çevre için sürdürdüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor. 2009 yılından bu yana geri dönüşüm uygulamaları kapsamında kazanımını sağlanan ambalaj atık miktarı 83 bin tona ulaşırken, 900 bin adet yetişkin ağaç kurtarılmış oldu.


Tepebaşı Belediyesi vatandaşların daha temiz ve güvenilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli önlemleri alırken bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor.


çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen geri kazanım uygulamaları ile bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırılırken, atık oluşumu da engelleniyor. Bu kapsamda toplanan ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller ve tekstil atıklarının miktarları, Tepebaşı halkının geri kazanım uygulamaları ve bilinçli tüketim alışkanlığı konusunda ne kadar duyarlı ve bilinçli olduğunun da göstergesi durumunda.


9 BİN TON AMBALAJ ATIĞI, 173 TON BİTKİSEL ATIK YAĞ


2019 yılı verilere göre, Tepebaşı Belediyesi tarafından geri kazanımı sağlanan ambalaj atık miktarı 9 bin tona ulaştı. öte yandan atık elektrikli ve elektronik eşyalar da 2019 yılı itibari ile 100’e yakın noktada toplandı. Toplanan 9 ton atık elektrikli ve elektronik eşya da geri kazanıma katkı sağladı.


5 TON ATIK PİL, 300 TON TEKSTİL ATIĞI


Tepebaşı bölgesinde 2019 yılında toplanan 5 ton atık pil ise tarım amaçlı kullanılabilecek binlerce hektar toprağı ağır metal kirliliğinden korudu. 2017 yılında başlayan tekstil atıklarının toplanması çalışmaları da vatandaşlardan büyük destek gördü. 2019 yılı içerisinde 300 ton tekstil atığı toplandı.


TOPLAM 83 BİN TON AMBALAJ ATIĞI


Tepebaşı Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 2009 yılından bu yana toplanan ambalaj atığı miktarının 83 bin tona ulaştığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.