"YHT Setlerini Tülomsaş üretecek" demişti

“YHT Setlerini Tülomsaş üretecek” demişti
 Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevine son verilerek, yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Görevden alınan bakan Cahit Turhan son Eskişehir ziyaretinde, yeni YHT...

 


Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verilerek, yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Görevden alınan bakan Cahit Turhan son Eskişehir ziyaretinde, yeni YHT setlerinin Tülomsaş’ta üretileceğini belirtmişti.


 


Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Karara göre, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevine son verildi.


Mehmet Cahit turan Ocak ayının son günü, yani bundan iki ay önce Eskişehir’e gelmiş, Tülomsaş’ta incelemelerde bulunduktan sonra Yüksek Hızlı Tren setlerinin Eskişehir’de ve Tülomsaş’ta üretileceğini müjdelemişti.


Bakanın verdiği bu müjdeden 20 gün sonra Tülomsaş’ın hükmi şahsiyeti sonlandırılmış, Tülomsaş, Ankara’da kurulan bir şirkete ortak edilmişti.


Tülomsaş’ın Hızlı Tren üreteceği sözü, şirketin hükmi şahsiyeti ortadan kaldırılınca havada kalmıştı.


Sözü veren Turhan’ın bakanlığı da, görevden alınınca havada kalmış oldu.


Bir anlamda, Tülomsaş’ın başına gelen, Mehmet Cahit Turhan’ın da başına gelmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.