Rehavete kapılma evinde kal!

Rehavete kapılma evinde kal!
 Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayısını il il açıkladı. Eskişehir 83 vaka ve 1 ölüm ile vaka sıralamasında 25. Sırada yer aldı. Eskişehir’deki vaka ve ölüm sayısının az olmasının rehavet tehlikesi doğurmasından...

 


Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayısını il il açıkladı. Eskişehir 83 vaka ve 1 ölüm ile vaka sıralamasında 25. Sırada yer aldı. Eskişehir’deki vaka ve ölüm sayısının az olmasının rehavet tehlikesi doğurmasından korkan uzmanlar, tedbirin elden bırakılmamasını öneriyor.


 


Türkiye genelinde 16 bine dayanan koranavirüs vaka sayıları nihayet il bazında da açıklandı. Eskişehir’deki korona testi pozitif sayısı 83 olarak açıklandı. 1 ölümün yaşadığı Eskişehir’deki bu rakamların ise asla rehavet yaşatmaması isteniyor.


 


39 Farklı ilde vakanın can aldığını duyuran Sağlık Bakanı, artık tüm ülkede koronavirüs olduğunu, virüsün yayılmaması için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. öte yandan Eskişehir’deki can kaybının şu an için 1 kişi olduğu belirtilirken, sayıların gün gün güncel olarak açıklanacağı belirtildi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki akşam düzenlediği basın toplantısında koronavirüs vakalarını il bazında açıkladı. Herkesin merakla beklediği vakaların iller bazında dağılımında İstanbul önü çekti.


ESKİŞEHİR’DE 83 VAKA 1 öLüM


Bakanın açıkladığı ilk verilere göre Eskişehir’deki vaka sayısı 83 olarak açıklandı. Şehrin çeşitli hastanelerinde oluşturulan alanlarda tedavisi devam eden hasta sayısının kaç olduğu, kaç vakanın karantida altında bulunduğu gibi rakamlar henüz açıklanmazken, şehirde koronadan yaşamını kaybeden bir kişinin bulunduğu belirtildi.


İLK ON İçİNDE BüYüK ŞEHİRLER VAR


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Dün itibariyle bütün illerimizde bu vakanın görüldüğünü biliyoruz. En çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852 yüzde 60’lara yakın. İzmir ikinci sırada 853 vaka. 712 vakayla Ankara 3’üncü sırada, 584 vakayla Konya, 410 vakayla Kocaeli takip ediyor. İllere göre hayatını kaybeden vatandaşların dağılımı ise; toplam 39 ilimizde can kaybımız var. Ağırlıklı olarak; İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir, Adana ve Sakarya şeklinde sıralanıyor” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Koca, salgında gelinen noktanın altını çizerek tüm dünyanın ortak verdiği bir savaş içinde olduğunu söyledi.


ASLA REHAVETE GİRİLMESİN


Eskişehir’in ülke genelinde 25. Sırada olmasının yaşatabileceği rehavet riskine dikkat çeken uzmanlar ise, böylesi bir durumda vaka ve ölüm sayısının aniden artacağı uyarısında bulunuyor. Uzmanlar koranavirüs tedbirlerine harfiyen uyulmmasının zaruri olduğunu ve evden çıkılmaması konusunda yapılan uyarılara tam olarak uyulması gerektiğini belirtiyor.


Bakan Koca ise, “Korona virüs salgınında gelinen nokta artık olayın başlangıç günlerini unutturdu. Dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir insan bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. 24 saat içinde bile yaşam tarzı radikal değişiklikler gösteriyor. Bu eski dünya değil. Dünya insanının ekran başından izlediği haberler eskiye benzemiyor. Dünyanın her ülkesi ortak bir düşmana karşı savaşıyor. Dünyanın her ülkesi bu savaşta ayrı bir cephe. İnsanlık buna ilk kez tanık oluyor. Dayanışma izolasyonla gerçekleşiyor. Araya mesafe koymak bizi güçlü kılıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.