"Kapsam genişlesin, barış sağlansın"

“Kapsam genişlesin,  barış sağlansın”
 İnfaz düzenlemesinin TBMM Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer, düzenlemenin mevcut halinin daha da genişletilmesi ve toplum barışını sağlayacak hale sokulması gerektiğini söyledi. Adaletli,...

 


İnfaz düzenlemesinin TBMM Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında söz alan çakırözer, düzenlemenin mevcut halinin daha da genişletilmesi ve toplum barışını sağlayacak hale sokulması gerektiğini söyledi.


 


Adaletli, eşit, vicdanların kabul edeceği bir düzenleme olması gerektiğini söyleyen çakırözer, “Salgının boyutu da dikkate alınarak bunun kapsamının mutlaka genişletilmesi gerekir. Gasp, yaralama, çete suçları,  taksirle adam öldürme ve birçok suçu kapsam içine alan,düzenleme söz konusu. Ama diğer yanda Benim meslektaşlarım gazeteciler var. Sadece haber yaptıkları için Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat çelik, Aydın Keser ve daha onlarcası haksız hukuksuz cezaevinde. Benzer şekilde, yaptığı konuşmalar nedeniyle Selahattin Demirtaş cezaevinde. Osman Kavala hiçbir suçu yokken iki buçuk yıldır cezaevinde. Yüzlerce yurttaş düşündüğü için gözaltında, cezaevi yolunda. Düşünceyi özgürleştirmeden bu haliyle toplum vicdanı bunu kabul etmez ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.