"Eczaneleri ticarethane gibi görmeyin"

“Eczaneleri ticarethane gibi görmeyin”
Eskişehir Bilecik Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış, “Hiç kimsenin eczaneleri ticarethane, eczacıları tüccar düzeyine indirgemeye ve canları pahasına korona pandemisinde en önde çalışan bir  meslek  grubunun onuruyla...

Eskişehir Bilecik Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış, “Hiç kimsenin eczaneleri ticarethane, eczacıları tüccar düzeyine indirgemeye ve canları pahasına korona pandemisinde en önde çalışan bir  meslek  grubunun onuruyla oynamaya hakkı yoktur.” Diye konuştu.


Oda Başkanı Kamış, gün günlerde yaşanan gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Eczaneler  7/24 hizmet sunan topluma en yakın sağlık kuruluşlarıdır. Eczacı, sermaye sahibidir, ancak sermayedar değildir. çünkü sermayedar emeğini koymadan paradan para kazanırken, eczacı hem işletme sermayesiyle, hem de 5 yıllık zorlu bir eğitimle kazandığı bilgi sermayesiyle emeğini de koyarak hizmet eder. üstelik bilgi sermayesiyle  danışmanlık hizmetini bedavaya sunan diplomalı tek meslek grubudur. Hiç kimsenin eczaneleri ticarethane, eczacıları tüccar düzeyine indirgemeye ve canları pahasına korona pandemisinde en önde çalışan bir  meslek  grubunun onuruyla oynamaya ve halkın güven duygusunu sarsmaya hakkı yoktur.
Bunların yanında: Bilim Kurulu’nun içerisinde kesinlikle eczacılar da olmalıdır. Sağlık hizmeti bir bütündür ve bir takım çalışmasıdır. Başarı takımın ne kadar uyumlu olduğu ile yakından ilgilidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.