ESOGÜ'de üst seviyede tedbirler

ESOGܒde üst seviyede tedbirler
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Covid-19 pandemisi nedeni ile üniversitede yaşanan süreçler hakkında bir açıklama yaptı. Şenocak, tedbirlerin en üst düzeyde alındığını anlattı....

Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Covid-19 pandemisi nedeni ile üniversitede yaşanan süreçler hakkında bir açıklama yaptı. Şenocak, tedbirlerin en üst düzeyde alındığını anlattı.



Gerek üniversite genelinde, gerekse ESOGü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bu süreçte yaşanan gelişmeleri ve alınan tedbirleri açıklayan Rektör Şenocak, “Olası Covid-19 vakaları için ayrı bir ambulans tahsis edildi. Hastanemizdeki tüm alanlara malzeme ve dezenfektan gönderildi. Hastanede görevli tüm personellerin (Doktor, hemşire, diğer sağlık personeli, sekreter, temizlik görevlileri) görev yerleri yeniden düzenledi. Rutin temizlik sonrası ilave dezenfeksiyonlar uygulanmaya başlandı. Acil servis fiziki olarak ikiye bölündü ve Covid-19 şüphesi olan hastalarımız ayrı alanlarda muayene edildi. Ayaktan hastalarımız C-Blokta muayene olurken, genel durumu iyi olmayan hastalar acil serviste ayrılan özel alanlara alınıp tedavilerine burada devam edilmesi sağlandı. Hastanemizdeki yeni yoğun bakım binasında düzenlemeler yapılarak önce negatif basınçlı odalardan başlamak kaydı ile Covid-19 şüpheli hastalara ayrıldı. Yoğun bakımlarda çalışan personeller yemek ve ihtiyaç molası karşılandıktan sonra en fazla 4 saat alanda kalacak şekilde düzenleme yapıldı ve böylelikle tulum, maske, gözlük gibi ekipmanlar ile çalışmanın zor olduğu alanlarda personellerin dinlendirilmesi sağlandı. Ameliyathane için Covid-19 pozitif erişkin, çocuk ve gebe hastalara 3 ayrı oda ayrıldı ve anestezi için uygun cihazlar tahsis edildi. Acil ameliyatların yapılabilmesi için uygun düzenleme yapılıp hastalarımızın mağdur olmaması hedeflendi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.