"Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler!"

“Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler!”
Başhekimlik önünde bir araya gelen üyeler adına açıklama yapan SES Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Keleş, “Sağlık Bakanlığının üç ay süreyle tavandan ek ödeme vaadiyle yarattığı beklentinin sonuçları ortaya çıkmış durumdadır....

Başhekimlik önünde bir araya gelen üyeler adına açıklama yapan SES Yönetim Kurulu üyesi Burcu Keleş, “Sağlık Bakanlığının üç ay süreyle tavandan ek ödeme vaadiyle yarattığı beklentinin sonuçları ortaya çıkmış durumdadır. Sağlık hizmeti ekip işi olmasına, ekibin tüm parçaları benzer riskler altında çalışmasına rağmen meslek grupları arasında 16 kata varan farklı ödemeler olduğu gibi 4D kadrosunda çalışanlar ile Aile Sağlığı Merkezleri ve ortak kullanım kapsamında olmayan üniversite hastanesi çalışanları hiç ek ödeme almamıştır” dedi.
Sağlık emekçilerinin taleplerinin net olduğunu vurgulayan Keleş, “Sağlık alanında kadrolu, güvenceli atamaların yapılması, KHK ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturmaları bahanesiyle ataması yapılmayan sağlık emekçilerinin ivedilikle işe başlatılmalı. Ek ödemelerdeki haksızlıklar giderilmeli. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’den başlayarak kademeli olarak arttırılmalı ayrıca 1 derece verilmeli. Sağlıkçıların hakkı ödenmez dediler. Gerçekten ödemediler. Bizler hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.