Tepkiler büyüyor

Tepkiler büyüyor
Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktorlara yönelik yapıldığı öne sürülen fiziki ve sözlü şiddete karşı sağlık örgütlerinden açıklamalar geldi."TALİHSİZ OLAYI TAKİP EDİYORUZ" Eskişehir Sağlık...

Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktorlara yönelik yapıldığı öne sürülen fiziki ve sözlü şiddete karşı sağlık örgütlerinden açıklamalar geldi.


"TALİHSİZ OLAYI TAKİP EDİYORUZ"

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık personeline karşı yapılan talihsiz olayı takip ettiklerini açıkladı.
Köksal, sağlık personeline yapılan fiili saldırı beyaz kod verilmek üzere adli mercilere sevk edilmiş durumda olduğunu belirtti. Ayrıca Memur -Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman'ın talihsiz açıklamalarını da sosyal medya üzerinden takip ettiklerini anlatan Köksal, "Keşke Memur Sen'in Eskişehir’de en büyük sivil toplum kuruluşunun temsilcisi olarak şahsımı arayıp aile hekimliği ve gerçekleşen olayı bizden de dinleseydi. Yapılan açıklamanın tamamen tek yönlü ve oluşan algıyı tamamen farklı bir yere çekme amacıyla yapıldığı açıktır. Sağlık çalışanları olarak hiçbir şekilde; dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep ayrımı yapmaksızın 7/24 gece gündüz hizmet eden bir gruba, Sayın Muammer Karaman'ın yaptığı açıklamalar kabul edilemez ve baş örtüşü yasağı için Sağlık Sen ve teşkilatının da vermiş olduğu mücadeleyi hatırlatmak isteriz. Sağlık çalışanlarına sebebi her ne olursa olsun yapılan, ahlaki değerlerimizle de örtüşmeyen bu tür eylemler, sadece sağlık çalışanlarına değil, toplum sağlığına kasteden saldırılar olduğunu da belirtmek isteriz" dedi.


“DESTEK LAZIMKEN ŞİDDET GELİYOR”


Eskişehir Sağlık Meslek örgütleri Koordinasyonu da Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezinde sağlık emekçilerine yapılan şiddet olayına tepki gösterdi. Komisyon üyeleri, insanların duyguları üzerinden olayın çarpıtılmak istendiğine de dikkat çekti.


Olayın basına yansıdığını  ve görüntülerin tüm televizyon kanallarınca yayınlandığını ifade eden Koordinasyon üyeleri şu ifadeleri kullandı: “Tam da salgın günlerinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin hekimlerin desteklenmesi gereken bu günlerde böyle bir saldırının yaşanması büyük bir infiale yol açmıştır.üstelik şiddet uygulayanın ilimizdeki üniversitelerden birinde görev yapan bir akademisyen! oluşu olayın vahametini dahada arttırmıştır”


öte yandan akşam saatlerinde bir sendika başkanının basına düşen açıklamalarının kan dondurduğunu kaydeden üyeler şöyle konuştu: “Baştan sona çarpıtma ve doğru olmayan bilgilerle dolu olan beyanatları açıkça şiddeti meşrulaştırmaya çalışmış şiddeti savunmuş ve doğrusu bize göre suç işlemiştir. Olayı başka mecralara çekerek hiç olmayan bir şeyi olmuş gibi göstererek, insanlarındini duygularını kullanmaya çalışarak haksız bir beyanat vermiştir. Hekimler aldığı eğitim bilgi ve tecrübelerine dayanarak ve ettikleri Hipokrat yeminine göre görevlerini icra ederler. O günkü olayda aynısı yapılmıştır. Dolayısı ile bu beyanatlar niyetinin ne olduğunu anlayamadığımız ama şiddeti onaylayan açıklamalardır”


TüRK SAĞLIK SEN DE KINADI


Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarının ardı arkasının kesilmediğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman da, Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan saldırıyı kınadı.


Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman, “Eskişehir Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevlerini büyük özveri ile yerine getiren iki saygıdeğer doktorumuza; Eskişehir Osmangazi üniversitesi’nde görev yapan D.K. isimli birakademisyen tarafından sinkaflı hakaretlerle fiziki ve sözlü şiddet uygulanmıştır. üstelik söz konusu D.K. isimli akademisyen şahıs; aynı zamanda Eğitim Bir-Sen’in üniversite temsilciliğini yapmış, Dekan yardımcılığı görevleri yürütmüş, sözde kamu personelinin maruz kaldığı hakaret ve şiddete karşı duran sözde bir sendikacıdır. Bu hususta sözde sendikanın il temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen’in şube başkanı Muammer Karaman hemen yaptığı açıklamada “Bilgisi olmadığı konuda, fikrinin ve zikrinin ne denli bol olduğunu” içler acısı şekilde ispatlamıştır.” Dedi.


CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL


Kararman açıklamasının sonunda ise, “ Sağlık çalışanlarına şiddet hallerinde kanunla getirilen ağırlaştırıcı tüm haller derhal en ağır şekilde uygulamaya konulmalıdır. Yasanın getirdiği ağırlaştırıcı hallerin yetersiz kaldığı, caydırıcı olmadığı da bu olayla ispatlanmıştır. Sağlık çalışanlarımızın görevlerini gereği gibi yerine getirebilmesi için daha ağır yaptırımlar içeren yasalar derhal yapılmalıdır. Doktorlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmekle birlikte, ihtiyaçları halinde her türlü desteğin Türk Sağlık-Sen tarafından verileceğini gerek doktorlarımıza gerekse kamuoyuna saygıyla bildiririz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.