Bakan Yardımcısı Dr. Çam; "Eskişehir, öğrenen bir şehir"

Bakan Yardımcısı Dr. Çam;  “Eskişehir, öğrenen bir şehir”
Tercih dönemindeki üniversite adayları için üç üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu “Tercihim Eskişehir” platformu, adaylarla alanının deneyimli ve seçkin isimlerini bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda T.C....

Tercih dönemindeki üniversite adayları için üç üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu “Tercihim Eskişehir” platformu, adaylarla alanının deneyimli ve seçkin isimlerini bir araya getirmeye devam ediyor.



Bu kapsamda T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar çam, “Tercihim Eskişehir” platformu üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşide, eğitimin stratejik önemini ve üniversite adaylarına neden Eskişehir’i seçmeleri gerektiğini anlattı.
ESKİŞEHİR, öĞRENEN BİR ŞEHİR”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar çam, Eskişehir adının üniversitelerle anıldığını ve kültüründe bu yönde geliştiğine dikkat çekti. Dr. çam: “İstanbul akademik anlamda çok gelişmiş bir şehir. Bir öğrenci için kozmopolit büyük bir şehirde yaşamak ise gerçekten çok zor. Eskişehir’i ise ulaşımı, konaklaması, kültürü, sanatı ve kütüphanesiyle öğrenciyi üniversite hayatında tatmin edebilecek bir şehir olarak görmekteyim. Eskişehir, UNESCO tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye'den ilk kez 'öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na katılan ve 'öğrenen Şehir' unvanını almaya hak kazanmış bir şehirdir. öğrenen Şehir olarak, Eskişehir’in sürekli kendi kendini üreten ve geliştiren bir atmosferi bulunmaktadır. Bir diğer tercih nedenim ise kavşak noktasında bulunması, şehir ulaşımı ile Eskişehir’den birçok büyük şehre kolay bir şekilde ulaşabilmektesiniz. Yunus Emre gibi toplumumuzu şekillendiren medeniyet değerlerimizin oluşumuna büyük katkılar sağlayan manevi şahsiyetlerin varlığı da Eskişehir’in kültürel ikliminin zenginliğini göstermektedir. Eskişehir, tarihi geçmişi ve maneviyatı ile de eğitim hayatı için çok önemli bir noktada bulunmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.