"Kurallara uyarak kazalar önlenebilir"

"Kurallara uyarak kazalar önlenebilir"
  Virüsten korunmak için toplu taşımayı kullanmak yerine bisiklete yönelen vatandaşların artması, şehirlerde bu konudaki mevcut altyapı eksikliklerini gün yüzüne çıkartınca bunların giderilmesinin önemi de arttı.Vatandaşlar,...

 



Virüsten korunmak için toplu taşımayı kullanmak yerine bisiklete yönelen vatandaşların artması, şehirlerde bu konudaki mevcut altyapı eksikliklerini gün yüzüne çıkartınca bunların giderilmesinin önemi de arttı.


Vatandaşlar, Koronavirüs vakalarının artışta olması nedeniyle toplu taşımayı kullanmamak için bisikletlere yönelmek zorunda kaldı. Eskişehir Bisiklet Derneği (Velesbid) Başkanı Rahime çelen de gerekli düzenlemeler ve denetimlerin yapılmadığı taktirde yaralanma ve hatta ölümle sonuçlanabilecek kazaların artabileceğini anlatarak, “Bu konuda eksik olan altyapı hizmetleri tamamlanmalıdır. Bu doğrultuda bisiklet yolları, gerekli işaretlemeler, sinyalizasyon ve hız kontrolleri yapılmalıdır. İçişleri Bakanlığı’nın gerekli yaptırımları uygulamasını bekliyoruz. Bunların eksikliği insanların kuralsız davranmasına ve dolayısıyla da kazalara sebebiyet veriyor” dedi.
“BİSİKLETLİLER DE KURALLARA UYMALI”
Bisiklet sürücülerinin de trafikteki tüm sürücüler ve yayalar gibi bütün trafik kurallarına uymakla yükümlü olduğunu belirten çelen, bazı kuralların altını çizerek şunları söyledi: “Bisikletle ilgili yasalarımızda bilgi eksikliği ve yetersizliği var. örneğin karayolları trafik kanununda bisiklet bir karayolu taşıtıdır ve istediği yerden kafasına göre gidemez. Eğer bisiklet yolu varsa onu kullanmak zorundadır. Yoksa karayolunda en sağ şeridi, en fazla iki bisikletli yan yana gelecek şekilde kullanabilir. Bunun dışındaki hareketler hatalıdır. Ayrıca bisiklet sürücüsü şehir içinde en fazla otuz kilometre hızla gidebilir, daha fazla gidemez. Şehirlerarası yolda bu sınır 45 kilometredir. Bunun dışında aksi davranışlarda cezai yaptırım vardır”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.