Uğur Mumcu 28. kez anıldı

Uğur Mumcu 28. kez anıldı
 Tepebaşı Belediyesi’nin destekleri ile ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “28. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni” koronavirüs önlemleri eşliğinde gerçekleşti. Törende, 4 kategoride 19 isim ödüle...

 


Tepebaşı Belediyesi’nin destekleri ile ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “28. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni” koronavirüs önlemleri eşliğinde gerçekleşti. Törende, 4 kategoride 19 isim ödüle layık görüldü.


Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve Tepebaşı Belediyesi’nin desteklediği, “28. ÇGD Uğur Mumcu Anma Gecesi ve Ödül Töreni” Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen ve Tepebaşı Belediyesi’nin Youtube kanalı ile Kanal 26 ekranlarından yayınlanan törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, ÇGD Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu katıldı. Soner Yüksel’in sunuculuğunu yaptığı törende “Sağlık”, “Basın”, “Gençlik Araştırmaları” ile “Bilim ve Araştırma” olmak üzere 4 kategoride 19 isme ödülleri takdim edildi. Törende ödüle layık görülen isimlerin birçoğu, gönderdikleri görüntülü mesajlar ile programa katıldı.


“BABAMIN YAZILARINA GERİ DÖNDÜK”


Anma Gecesi ve Ödül Töreni, usta gazeteci Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu’nun görüntülü mesajının izlenmesi ile başladı. Özge Mumcu törende yayınlanan mesajında, “Bugün, babamım öldürülmesinin, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 28. yıl dönümü. 28 yıldır her yıl, ‘unutmayacağız, unutmadık’ diyoruz. Tepebaşı Belediyesi ile ÇGD’nin düzenlediği törene hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl pandemi koşulları yüzünden maalesef hepimiz ekranların ardında bir anma gerçekleştiriyoruz. Bu günlerin geçeceğine inancımız tam. Bu 28. yıl, Adalet ve Demokrasi Haftası’nın da 28. yılı. Her yılın 24 ve 31 Ocak tarihleri arasında biz, bir Adalet ve Demokrasi Haftası düzenliyoruz. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, bir çatı örgütü olarak tüm demokratik kitle örgütlerini bir araya getiriyor. Bu örgütler tarafından 60’a yakın etkinlik düzenleniyor. Her yıl bir başlığımız oluyor ve bu yıl, ‘Bu devlet kimin?’ dedik. Çünkü pandemi süreci hepimize birçok şeyi tekrar sorgulattı. Sosyal devleti, sağlık sistemini sorgulattı. Tüm bunları sorgulamanın ışığında babamın yazılarına geri döndük” sözlerini kullandı.


“TÜRKİYE’DE UĞUR MUMCU’LARA İHTİYAÇ VAR”


Törenin açılış konuşmasını yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu, Türkiye’de Uğur Mumcu’lara ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “Uğur Mumcu Ağabeyimiz, meslek büyüğümüz ÇGD’nin de bir üyesiydi. Kendisi şehit olduktan sonra Eskişehir Şubesi olarak böyle bir tören düzenlemeyi uygun bulduk ve bu tören 28. yılına ulaştı. Her yıl da devam edeceğiz. 2000 yılından bu yana da ödül törenimizi Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile yapıyoruz ve daha geniş kitlelere ulaştık. Türkiye’de Uğur Mumcu’lara ihtiyaç var. Zaten ihtiyaç olmasaydı, bu tören de 28. yılına ulaşamazdı. Bu yılın bir özelliği daha oldu, bu yılki törenimiz küresel salgına karşı Tepebaşı Belediyesi’nin Youtube kanalından ve Kanal 26’dan izleyenlere ulaşıyor. Bunun iyi bir tarafı da oldu. Uğur Mumcu Eskişehirli değildi ama Eskişehir’i seven biriydi. Zaman buldukça gelir, İletişim Bilimleri Fakültesi’nde ders verirdi. Tepebaşı Belediyesi bu törenin yıllardır düzenlenmesinde bize çok büyük destekler verdi. Bu sayede Uğur Mumcu’yu da daha güzel şekilde anıyoruz, bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de Uğur Mumcu’nun takipçisiyiz, onun gibi olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


4 KATEGORİDE 19 ÖDÜL


Törende daha sonra 4 kategoride ödüle layık görülen 19 isme ödülleri takdim edildi.


Sağlık kategorisinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Esin Şenol, Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Nesrin Ekici, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nazan Aksaray Başıbüyük, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, Türk Tabipler Birliği Eski Başkanı Sinan Adıyaman, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Kayıhan Pala, Türk Hemşireler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Neşe Özdemir ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak ödül aldı.


Basın kategorisinde ödüle layık görülen isimler ise Bloomberg TV’den Aslı Şafak, Fox TV’den Nazlı Yerebasmaz ile Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya ve Ali Ekber Ertürk oldu.


Gençlik Araştırmaları kategorisinde ise Cumhuriyet Gazetesi’nden İlayda Kaya ve Leyla Kılıç ödül aldı.


Bilim ve Araştırma kategorisinde ise Boston College Biyoloji Departmanı Joslin Diabetes Center - Diyabet Merkezi’nden (Harvard Medical School’a Bağlı) Emrah Altındiş ve Koç Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi Direktörü Önder Ergönül, İş Bankası eski Genel Müdürü Adnan Bali ve Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Evrim Kuran ödül aldı.


28. ÇGD Uğur Mumcu Anma Gecesi ve Ödül Töreni’nin tamamına Tepebaşı Belediyesi’nin “tepebasibld” adlı kanalından ulaşılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.