Köyde baba baskısından kaçıp şehirde balıkçıların kralı oldu

Köyde baba baskısından kaçıp şehirde balıkçıların kralı oldu
Kars’ta doğup büyüyen ve babasının baskısından kaçmak için 16 yaşında gizlice hayvan yüklü bir kamyonetin arkasına atlayıp yollara düşen ve Eskişehir’e gelen Selahattin Arslanbenzer, şu anda 12 ayrı yerde sahip olduğu...






Kars’ta doğup büyüyen ve babasının baskısından kaçmak için 16 yaşında gizlice hayvan yüklü bir kamyonetin arkasına atlayıp yollara düşen ve Eskişehir’e gelen Selahattin Arslanbenzer, şu anda 12 ayrı yerde sahip olduğu balıkçı dükkânlarıyla, Eskişehir’de sektörün en önde gelen isimlerinden biri olarak anılıyor.


Eskişehir balıkçılık piyasasının öncülerinden olan Selahattin Arslanbenzer’in, filmlere konu olacak cinsten bir hayat hikâyesi var. 1967 yılında Kars’ın Merkezkarakale Köyü’nde dünyaya gelen Arslanbenzer, babasının yıllar önce annesinin üzerine bir kuma getirmesi sonrasında evde sürekli kavgalar yaşandığını belirtti. Babası tarafından hem kendisinin hem de annesinin dışlandığını ifade eden Selahattin Arslanbenzer, bir gün hayvan yüklü bir kamyonetin arkasına atlayarak varış yerini bilmediği bir yolculuğa çıktı. Kamyonetin son durağı Eskişehir oldu. Burada bir süre çeşitli işlerle uğraştıktan sonra balık ticaretinin kârlı olduğunu keşfeden Arslanbenzer, henüz 17 yaşında balık alıp satmaya başladı. Diğer balıkçıların tüm baskı ve sindirme çabalarına rağmen ihalelere girip işlerini büyüten Arslanbenzer, ticari zekâsı sayesinde sıfırdan zenginliğe kavuştu. Kendisine ve annesine kötü davranmasına rağmen yıllar sonra babasını ve üvey annesini de Eskişehir’e getiren Arslanbenzer, vefası ile de çevresindekilerin takdirini topladı. Üniversite okumamış olsa da ilham veren hayat hikâyesi ve ticari başarıları sayesinde, konuşmacı olarak, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir seminere bile davet edildi. Geleceğe dair umutları azalan gençlere mesaj vermeyi de ihmal etmeyen Arslanbenzer, “İnsan, azmini hiçbir zaman kaybetmemeli ve her gece yattığında yarın ne yapacağını düşünmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.