"Sınavlar yeni bedeller yaratır"

“Sınavlar yeni bedeller yaratır”
 Eğitim Sen olarak salgının başından itibaren, öğrencilerin ve öğretmenlerin haklarını korumak dışında MEB’in sadece algı yönetimine dayanan, aslında başarısız olan politikalarını deşifre ederek kamuoyu ile paylaştıklarını...

 


Eğitim Sen olarak salgının başından itibaren, öğrencilerin ve öğretmenlerin haklarını korumak dışında MEB’in sadece algı yönetimine dayanan, aslında başarısız olan politikalarını deşifre ederek kamuoyu ile paylaştıklarını da aktaran Başkan Faik Alkan, “Bu sadece sınavlar yapılsın mı yapılmasın mı tartışması değildir. Bir sistem yani eğitime ve halk sağlığına bakış açısı tartışmasıdır” dedi.


Başta Anadolu liseleri olmak üzere okulların fiziki olarak hazır olup olmadığını soran Alkan, “4 metre kareye 1 öğrenci baz alındığında Eskişehir’ de kaç tane okulumuzda standart uygulama sağlanacaktır? Seyreltilmiş uygulamadan biliyoruz ki başta Anadolu Liseleri olmak üzere okulların sınıf ortalamaları 17 ile 20 öğrenci arasındadır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin riske edilerek sınavları yapmak sağlık açısından daha ağır bedeller ortaya çıkarmaz mı? Mutasyona uğramış bir Covid-19 için MEB ve Sağlık Bakanlığı daha önce hazırlanan rehberi güncellemiş midir” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.