Kim demiş erkek işi diye?

Kim demiş erkek işi diye?
Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Tabak ve Küçük, her gün çöp kamyonunun direksiyonunda sokak sokak gezerek, çöp topluyor.Aysun Tabak ve Birgül Küçük… Onlar, toplumun ‘erkek işi’ dediği...

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Tabak ve Küçük, her gün çöp kamyonunun direksiyonunda sokak sokak gezerek, çöp topluyor.


Aysun Tabak ve Birgül Küçük… Onlar, toplumun ‘erkek işi’ dediği işleri, ‘elinin hamuru’ ile büyük bir ustalıkla yapan, milyonlarca kadınlardan sadece ikisi. Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Tabak ve Küçük, Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra kadınların meslek sahibi olması ve kendi ayakları üstünde durması için projeler geliştiren Kazım Kurt döneminde çöp kamyonu kullanmaya başlamış. Tabak ve Küçük bugün çöp kamyonunun direksiyonunda sokak sokak gezerek, çöp topluyor. İlk zamanlarda insanların kendilerini çöp kamyonunun direksiyonunda gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Tabak ve Küçük, en büyük destekçilerinin de Başkan Kazım Kurt olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.