"Sorunlarımız çözülsün"

“Sorunlarımız çözülsün”
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, 21- 28 Nisan arasında kutlanan Ebeler Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.Bu mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu ile baş başa bırakıldığının...

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, 21- 28 Nisan arasında kutlanan Ebeler Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.


Bu mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu ile baş başa bırakıldığının altını çizen Başkan Kararman, “Sorunlarına çözüm üretilmedi, talepleri karşılanmadı” dedi.


Ebelerin sorunlarına değinen Kararman, “Bugün ebe arkadaşlarımız dünyaya gelen her bebeğin ilk nefesinde yanındalar. Anne ve bebek sağlığı için şifa dağıtıyorlar ama 10 yaşından küçük çocuğu olan sağlık çalışanı annelere idari izin yok. Süt izni kullanan sağlık çalışanı annelerde idari izinden mahrumlar yani bebekleri bile mağdur ediliyor. Kendi bebeklerinden ayrılar ama ailelerin bebeklerine kavuşmasını sağlıyorlar. Böyle bir çalışma düzeni içerisinde sağlık çalışanları hizmet üretmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.


Kararman, “Türk Sağlık-Sen olarak sorunlara çözüm istiyoruz. Sağlık çalışanlarının mağdur edilmediği, mutlu olduğu bir çalışma hayatı talep ediyoruz. Ebe arkadaşlarımızın tüm sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmeli, onları sevindirecek düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir diyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.