"Fitre ve zekât alır hale geldik"

“Fitre ve zekât alır hale geldik”
Geçimini çay satarak karşılayan kahveci esnafının artık dayanacak gücü kalmadı. Oda Başkanı Zeki Çoban, “Fitre ve zekâta muhtaç durumda olan esnaf, devletten biran önce hibe desteği bekliyor.” dedi.Pandemi nedeniyle aylardan...

Geçimini çay satarak karşılayan kahveci esnafının artık dayanacak gücü kalmadı. Oda Başkanı Zeki Çoban, “Fitre ve zekâta muhtaç durumda olan esnaf, devletten biran önce hibe desteği bekliyor.” dedi.


Pandemi nedeniyle aylardan beri evine ekmek götüremeyen, ekmek teknesinin kirasını bile ödeyemeyen esnafın başı şimdide mülk sahipleri ile dertte. Ramazan ayı ile birlikte yeniden sokak kısıtlaması ve getirilen yasak nedeniyle tamamen perişan olan esnaf, çareyi işyerine kilit vurmakta buluyor.13 aydan beri etkili olan koronavirüs salgını sürecinde kahveci esnafı olarak gereken fedakârlıkta bulunduklarını belirten Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, kahveci esnafının mülk sahipleri ile de mahkemelik duruma düştüğünü söyledi.


Süreçten en çok olumsuz yönde etkilenen kesimlerden biri olduklarına dikkat çeken Başkan Çoban “Virüs salgınından beri işyerlerimiz sürekli açılıp kapandı. Oyun yasakları getirildi. Aylardan beri para kazanamaz hale geldik. Oyun olmayınca müşteri kahveye gelmiyor. Kısıtlama uygulaması sona erdi derken yeniden kahvelerimize yasak getirildi. Bu son yasak kararı kahveci esnafını tamamen bitirdi. Kiralar birikti. Esnaf ne yapacağını şaşırdı. Varını yoğunu satılığa çıkarttı. Mülk sahipleri biriken kiralar yüzünden mahkemenin yolunu tutarak tahliye davaları açmaya başladı. Gündelik iş bulursa çalışmaya gider hale geldi. Fitre ve zekata muhtaç durumda olan esnaf, devletten biran önce hibe desteği bekliyor. Bağ-Kur primlerini ödeyemediği için ilaç bile alamıyor. Durum daha da kötüye gidiyor. Esnafımızın sesinin biran önce duyulmasını istiyoruz” diye açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.