Cumhuriyetimiz 97 Yaşında

Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
 Cumhuriyetin ilan edilmesinin 97. Yıldönümünü ulusça büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bizlere armağan edilmiş olan en büyük emanet olan Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız. Bu vesileyle tüm okurlarımızın ve ulusumuzun...

 


Cumhuriyetin ilan edilmesinin 97. Yıldönümünü ulusça büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bizlere armağan edilmiş olan en büyük emanet olan Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız. Bu vesileyle tüm okurlarımızın ve ulusumuzun 29 Ekim Cumhnuriyet Bayramını tebrik ediyoruz.


29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin bugün 93. Yıldönümünü kutluyoruz.


Cumhuriyet Bayramı, bu yıl pandemi tedbirleri nedeniyle etkinlikler ile kutlanamıyor. Resmi törenlerin yanı sıra yapılacak birkaç organizasyon ile Cumuhuriyetimize olan sevgimizi ve sadakatımızı gösterip, O’nu sonsuza kadar yaşatacağımızın mesajlarını bir kez daha vereceğiz.


RESMİ KUTLAMALAR YAPILDI


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında Valilik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.


Törene; Vali Erol Ayyoldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


A protokolüne ait çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından, tören, saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.İHA


AYYILDIZ; “ESKİŞEHİRLİLER SöZüNü TUTTU”


öte yadan Bayram dolayısı ile Vali Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’de birer tebrik mesajı yayımladı.


Vali Ayyıldız yayımladığı yazılı mesajda Eskişehirlilerin Cumhuriyete olan katkısından söz etti. Ayyıldız; “Millî Mücadele'de "biz namus ve şerefiyle ölen bir neslin torunlayız dedirteceğiz" şeklinde ant içen Eskişehirliler her türlü imkânsızlığa rağmen çok ağır bedeller ödeyerek sözlerini tutmuşlardır. Bugün hepimiz "namus ve şerefiyle ölen bir neslin torunlayız" derken Millî Mücadele'mizin nasıl kazanıldığını, hangi gayelerle kazanıldığını unutmamalıyız. Bugün ayak bastığımız yer sadece toprak değil şehit kanlarıyla sulanmış, binlerce kefensiz yatanı bağrına basmış vatandır. 


Cumhuriyet'ten sonra her alanda büyük değişim ve atılımla takdire şayan başarılara imza atmış Eskişehir; Millî Mücadele’nin ardından millîlik mücadelesinde de ürettikleriyle ülke kalkınmasına katkı sunmaya devam etmektedir.


Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerine kuran Büyük önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklalimizin bütün kahramanlarını hürmetle, rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gövdesini hain kurşunlara siper eden 15 Temmuz şehitlerini, devletimizin bekası için sınır içi ve sınır dışında terörle mücadelede feda-yı can eden vatan evlatlarımızı rahmetle anıyor; gazilerimize uzun ömürler ve sıhhatli bir yaşam diliyorum. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.” diye konuştu.


ESKİŞEHİR CUMHURİYET KENTİDİR


Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’de mesajında Eskişehirlilere seslendi. Başkan büyükerşen mesajında, “Eskişehir her yönüyle bir Cumhuriyet şehridir. öyle olmaya da devam edecektir. İçinde bulunduğumuz bu zor süreç eninde sonunda bitecek ve kazanan virüs değil insanlık olacaktır. Hem kendimizin hem de ailemizin ve yakınlarımızın sağlığını korumak için, kurallara sıkı sıkıya uymamız gerektiğinin bir kez daha altını çizmek isterim. Bu vesileyle tüm Eskişehir’in ve güzel ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerle kutlarken, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.