GÖĞSÜMÜZDEKİ BAYRAĞIMIZ İÇİN SAVAŞACAĞIZ

GÖĞSÜMÜZDEKİ BAYRAĞIMIZ İÇİN SAVAŞACAĞIZ
  2020 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası elemelerinde bugün Kuzey Makedonya ile tarihinin en kritik maçlarından birisine çıkacak olan A Milli Erkek Hentbol Takımı’nda Başantrenör İlker Şentürk, oyuncular Alp Eren Pektaş...

 


 


2020 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası elemelerinde bugün Kuzey Makedonya ile tarihinin en kritik maçlarından birisine çıkacak olan A Milli Erkek Hentbol Takımı’nda Başantrenör İlker Şentürk, oyuncular Alp Eren Pektaş ve Ozan Arifoğlu basın toplantısı düzenledi. Milliler Eskişehir halkından kendilerini yalnız bırakmamasını isteyerek “Göğsümüzdeki bayrak için çalışıyoruz” dediler


 


“ Eskişehir’de mutluyuz”


Baş antrenör Şentürk şunları söyledi “öncelikle ilginize ve desteğinize ekibim ve oyuncularım adına teşekkür ediyorum. Eskişehir’de olmaktan çok mutluyuz. Geçen günlerde de söylediğim gibi artık milli takımın evi Eskişehir. Burası bizim mabedimiz dedim. Gerçekten de öyle. çünkü hentbola ilk başlayan şehirlerden birisi Eskişehir... Hentbol kültürü olan bir şehir... Türk hentboluna sayısız oyuncular kazandıran bir şehrimiz Eskişehir. Bu anlamda burada oynamaktan çok mutluyuz. Seyircimizin desteğinden çok mutluyuz. Makedonya maçını da bu sebeple buraya alınmasını istedik”


 


“Galibiyet yetecek”


“İki buçuk senedir Okan hocam ve Serdar hocamla birlikte bu işin başındayız. İyi bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum. Birbirine inanan, saygılı ve maçı başından sonuna kadar bırakmayan, bir ideali olan ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bunun zaten sonucunda da artık Türkiye 2020 oyunlarına gidebilir mi diye konuşulmaya başlandı. Bu oyuncularımızın sayesinde, oyuncularımızın büyük düşünmesi sayesinde oldu diyebilirim. Buradan yola çıkarak hedefimiz Makedonya’yı yenerek buradan alacağımız son 2 puanın en iyi 3’üncüler arasında bizi yukarı taşıyacağını biliyoruz“


 


“İlki başarmak için”


“İlk defa Avrupa Şampiyonasına katılan antrenörler ve oyuncular olmak istiyoruz. Bizim için önemli. Bu önemin ardında da şu yatıyor, asla hiçbir beklentimiz yok takım olarak. Sadece hentbolu bir adım yukarı taşımak istiyoruz. Bu şampiyonaya gittiğimiz zaman Avusturya, Norveç ve diğer ülkelerde oynanan maçlarda gelen Türk seyircisinin fazlalığı, maçların televizyonda yayınlanması, belki ülkemizde okullarda çocukların bizim maçlarımızı seyrederek bu işe gönül vermeleri, sponsorların artması ve kulüp sayısının çoğalması bu anlamda olacağını düşünüyoruz”


 


“Hizmet etmek istiyoruz”


“İyi çalıştık. İki dönem kamp yaptık. Lig bittiği için oyuncularımızla beraber olmak istedik. Teknik çalışmalar, fitness çalışmaları, havuz çalışmaları ve sosyal çalışmalarla İstanbul’daki ilk etabı bitirdik. Burada da teknik, taktik çalışmaları yaptık. Rakibimizi zaten tanıyorduk ama yine de izledik. Ne hatalar yapmışız, onlar üzerinde durduk. Seyircimizin desteği ile iyi bir maç çıkaracağımızı düşünüyorum. Bundan eminim, oyuncularıma da tam anlamda güveniyorum. Hentbola hizmet etmek istiyoruz. Tek amacımız bu. İnşallah da iyi bir oyun sergileyeceğimizi düşünüyorum”


 


“TRT’ye sitem etti”


Buradan bazı şeyler söylemek istiyorum. Bunlardan birincisi neden maçımızın TRT’de yayınlanmadığı… örneğin bizim maçımızın saatinde Kadınlar Dünya Futbol Şampiyonası maçı verilecek. Bu maç banttan da verilebilir. Bizim maçımız Türkiye için çok önemli bir maç. Değerli olmak istiyoruz çünkü iyi bir şeyler yapıyoruz iki buçuk senedir. Oyuncularım da bunu hak ediyor.


 


 


“Sponsorluk isyanı”


Ya da baktığınız zaman Makedon takımı dün geldi. Halkbank onların sponsoru ve Halkbank’ın özel kiraladığı uçakla geliyorlar. Tabii ki orada Halkbank’ın şubeleri var sponsor olabilir gayet doğal ama neden bizim ülkemizde de milli takımımıza böyle bir sponsorluk yapılmıyor? Bunların sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.


 


“Vatanımız için buradayız”


Bu işe başlarken ve yaparken bu işin değerli kılınması gerektiğini ve oyuncularımın bunu hak ettiğini düşünüyorum. Ekip olarak hiçbir beklentimizin olmadığını söylemiştim. Buradan da hiçbir maddiyat almadan çalışıyoruz hepimiz. Bayrağımız için, vatanımız için çalışıyoruz ve iyi temsil etmeye çalışıyoruz. İnşallah da bunu Eskişehir seyircisinin desteği ile başarırız diye düşünüyorum.


 


“Takımda eksik yok”


Takımımızda eksik yok. Allah’a şükür o dönemi iyi atlattık. Sezonun bitmesi ile sakat oyuncumuz olmadı. 1. etap çalışmaları sonrasında da zaten bunları koruyabildik. Sakatlığa izin vermedik. Tam kadro maça çıkıyoruz. İlk maçta kaleci Yunus ve Uğur sakattı gelememişti. Bugün tam kadro çıkıp maçımızı oynayacağız.


 


“Herkes desteklemeli”


Bence destek devam etmeli. Onun için zaten buradayız biz. Eskişehir seyircisinin desteğinden dolayı buradayız. çok güzel bir seyirci var burada. Yaşlısından gencine kadar herkes tribünlerde oluyor. Dediğimiz gibi göğsümüzde bayrağı taşıyor ve bunu temsil ediyoruz. O anlamda da herkesin bizi desteklemesini istiyoruz.


***


 


“Cevap sahada verilir”


A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda’da yaşadığı olayları da doğru bulmadığını ifade eden Şentürk, “Oraya bir ülkeyi temsil etmek için  gelen bir takım var. Büyk görüşmeler sonucu takımın geliş saati vesaire her şey zamanlı ve belli. Bence özel bir yerden alınması ve özel değer verilmesi gerekiyor takımlara. Şimdi biz de gideceğiz. Aynı kuşkuyu biz de taşıyoruz, acaba bize de böyle bir şey olabilir mi diye. Maalesef Avrupa’nın bu kompleksini yenemiyoruz. En güzel cevabı da futbol takımının ben sahada vereceğini düşünüyorum. Onlar çıkıp bizim adımıza en güzel cevabı orada vereceklerdir.


 


Ozan Arifoğlu “Galibiyeti Halkımıza Armağan Edeceğiz”       


Nilüfer Belediyespor’un başarılı milli oyuncusu Ozan Arifoğlu “15 yaşımdan beri milli takımda oynuyorum. 2007 yılında Yıldız Milli de Avrupa finallerine gitmiştik. Şimdi 2019 yılındayız ve A Milli Takım bazında Avrupa Şampiyonası’na gitme durumundayız. Son iki maçımız kaldı ama oynayacağımız maçı galip gelirsek yüzde 70-80 oranında garantilemiş olacağız. 2 haftadır kamptayız. İyi bir jenerasyonumuz var. çok keyif aldığımız jenerasyonumuz var. İyi bir arkadaşlığımız var ve 2 haftadır çok iyi çalıştık. Sadece Makedonya ve İzlanda maçına hazırlandık. Taktik çalışmalarımız oldu. Makedonya’yı çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. 3-4 gündür de maçlarını izliyoruz. Her şeyin güzel olacağını düşünüyorum. Eskişehir’de oynamaktan dolayı çok mutluyum, takım arkadaşlarım da çok mutlu. Eskişehir taraftarını, halkımızı yarın maçımıza bekliyoruz. İnşallah güzel bir sonuç alıp halkımıza armağan etmek istiyoruz.


 


Alp Eren Pektaş “Eskişehirliler Bize Sahip çıkarak Yalnız Bırakmasın”      


Selka Eskişehir Hentbol takımımızın kaptanlığını yapan Alp Eren Pektaş “Ben zaten buraya, bu seyirciye alışkınım. Geçen sene Selkaspor’da oynadım. Biz milli takım olarak kendi evimizde iyi mücadele ettiğimiz düşünüyorum. özellikle Eskişehir’de. Buranın bize şans getirdiğine inanıyorum. Galibiyetlerimizin, geri dönüşlerimizin ve mücadelemizin seviyesini arttırdığını düşünüyorum. Makedonya bakıldığında önemli isimlerle dolu… Vardar takımı Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Ama bunların hepsi destekle oluyor. Bizim tek eksiğimiz şu an desteğimiz yok. Bu zorlukların takım halinde birlikte olarak, birbirimize olan dostluğumuzla üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Zor bir süreç ama 3 gün önceydi sanırım futbol takımımız da Fransa’yı yendi. ‘Neden olmasın?’ cümlesi insanların aklına geliyor yani. Makedonya’yı ve İzlanda’yı kendi evinde yenerek direk 2020 Avrupa Şampiyonası’na hentbol takımı olarak neden biz gitmeyelim? Biz buna inandık. Eskişehir taraftarının da bizi yalnız bırakmayacağını biliyorum. Tek istediğimiz takım olduğumuzda doğru işler yapıldığında Makedonya maçını burada geçip yüzde 70-80 garantileyip İzlanda maçının da bunu netleştirmek istiyoruz. Buradan söylemek istediğim tek şey Eskişehir taraftarı bizi yalnız bırakmasın. çünkü hentbol futbola göre daha kapalı bir alanda olduğu için seyirci baskısı sahaya çok büyük etki ediyor. Bir atmosfer oluşturunca hakeme bile etki edebiliyorsunuz ve bu galibiyet sizi bir adım iki adım öne çıkartıyor. Bu noktada yarınki (bugün) oynayacağımız maçta biz galip geleceğiz ve hep birlikte buradan mutlu ayrılacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.