BU SEZON YAPTIRIMLAR AĞIR!

BU SEZON YAPTIRIMLAR AĞIR!
 BAL, Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’de yaşı büyük(1989 ve üstü) en fazla 5 oyuncu oynatılabilecek. 18 kişilik kadroya ise yaşı küçük (1997 ve daha küçük) en az 5 oyuncu esame listesine yazılacak.  ...

 BAL, Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’de yaşı büyük(1989 ve üstü) en fazla 5 oyuncu oynatılabilecek. 18 kişilik kadroya ise yaşı küçük (1997 ve daha küçük) en az 5 oyuncu esame listesine yazılacak.


   Kulüpler aynı zamanda hakem ataması yapılıp, müsabakaya çıkmadığı maçların hakem ve görevli ücretlerine karşılık U11 ve U12 yaş kategorilerinde 200 TL, U13, U14 ve U15 yaş kategorilerinde 300 TL, U16, U17 ve U19 yaş kategorilerinde 350 TL, Büyükler kategorilerinde ise 400 TL’yi TFF banka hesabına yatırmak zorunda… Spor Tesislerine zarar veren kulüpler de hasarı gidermek zorunda kalacak. Bunlar yerine getirilmediği takdirde ise lisans vizesi yapılmayacak.


 


Amatör Liglerin fikstür çekiminde EASKF Başkanı Sadri Atam kulüp yetkililerini özellikle uyardı. Bazı konulara dikkat çeken Atam yaptırımların ağır olduğunu ve hiçbir kulübün sıkıntı yaşamaması adına tedbiri elden bırakmamasını istedi.


 


Yaşı Büyük En Fazla 5 oyuncu 


BAL, Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’de mücadele edecek olan takımlar, 1989 doğumlular ve üstü yaş grubunda diledikleri kadar lisans çıkartabilecek. Ancak müsabaka listesine 1989 ve üstü yaş grubundan sadece 5 oyuncu yazılabilecek. 1997 ve daha az yaş grubundan da 5 isim yazdırabilecek. 2005 ve daha düşük yaş grubundakiler bu gruplarda oynayamayacak.


 


Lige Katılıp Müsabakalara çıkmayan Kulüplerin


Futbolcularına Serbest Transfer Hakkı Verilecek


takımlarının, ilgili ligde ilk iki (2) müsabakaya çıkmama, lig başlamadan ligden çekilmeleri veya herhangi başka bir şekilde lig müsabakalarını tamamlamadan ligden çekilmeleri veya düşürülmeleri halinde 2000 ve daha büyük doğumlu futbolcuları, U19 kategorisinde liglere katılmaması halinde ise 2002 ve daha büyük doğumlu futbolcuları belirlenen transfer dönemleri içinde lisanslı oldukları kulübe katkı payı ödeme zorunluluğu olmaksızın başka bir kulübe transfer olabilecekler.


19 yaş ve altı kategorilerinde yerel liglere katılacağını taahhüt edip bu liglerin fikstürüne dahil olan takımlarının, ilgili ligde ilk iki (2) müsabakaya çıkmama, lig başlamadan ligden çekilmeleri veya herhangi başka bir şekilde lig müsabakalarını tamamlamadan ligden çekilmeleri veya düşürülmeleri halinde, ilgili yaş kategorisindeki futbolcular kulüp muvafakatnamesi aranmaksızın belirlenen transfer dönemleri içinde başka bir kulübe artık transfer olabilecek. Ayrıca, kulübün ilgili yaş kategorisinin bir alt kategorisindeki lige katılmaması veya o kategoride düzenlenen bir lig olmaması halinde o yaştaki futbolcular da serbest kalır. örneğin U17 kategorisinde bir takımın ligden çekilmesi veya düşürülmesi halinde 2003 doğumlu futbolcuları serbest kalacağı gibi, U16 kategorisinde liglere katılmıyorsa 2004 doğumlu futbolcuları da serbest kalacak.


Kulüplerin büyükler kategorisine veya U19 yaş ve altı kategorilerine katılan takımlar yukarıda belirtilen hükümler doğrultusunda lig dışı kaldıklarında, futbolcuları diledikleri takdirde transfer dönemleri içinde lisanslı oldukları kulüpten muvafakatname almadan bir başka kulübe transfer yapabilecek.


Bu belirtilen durumların sezonun 2. transfer döneminin tamamlanmasından sonra gerçekleşmesi halinde futbolcular bir sonraki sezonun 1. transfer döneminde lisanslı oldukları kulübe katkı payı ödeme zorunluluğu olmaksızın başka bir kulübe transfer olabilecekler.


 


İlan olunan saatte maça çıkmayan veya sahadan çekilen yandı


Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi durumunda müsabakaya devam edilmez. Bu durumda takım, Disiplin Kurulu tarafından hükmen mağlup edilir. İlgili kategoride bir lig sezonunda müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında Disiplin Kurulu tarafından hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar, puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları  karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorunda bırakılacak.


 


Ligden İhraca Kadar Gidecek


Bir sezonda aynı kategoride üç kez 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile müsabakaya gelen takım ligden ihraç edilecek. Ayrıca, müsabakaya bir kez gelmeyen takım, 2 (iki) kez de 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile gelirse yine ligden ihraç edilecek. Müsabakada futbolcu sayısının 6 (altı) ya inmesi durumunda; 


-Bu durumun birinci kez olması halinde ilgili takım 3-0 hükmen mağlup edilecek.


- İkinci kez olması halinde ilgili takım 3-0 hükmen mağlubiyetin yanında ayrıca mevcut puanından 3 puan silinecek.


- üçüncü kez olması halinde ilgili takım ligden ihraç edilecek..


 


Saha ve Tesislere zarar veren öder


Kulüplerin sporcu, yönetici, antrenör ve taraftarlarının olay çıkartarak saha ve


tesislere zarar vermesi halinde tespit edilecek zarar bedelini kulüp ödemek zorunda olacak. ödemeyen kulüplerin lisans işlemi yapılmayacak.


Süperler ekim sonunda


Amatör futbolseverlerin yakından takip ettiği Süper Amatör Küme’nin başlangıç tarihi henüz belirlenmedi. Ligde Esentepe, Muttalıp ve Kurtuluşspor’un ligden çekilmesi nedeniyle ligde 10 takım mücadele edecek. Ligin Bölgesel Amatör Lig’den 1 hafta önce bitmesi gerekirken, 10 takım olması nedeniyle Süper Amatör Küme oldukça kısa sürede bitecek. Buna göre Süper Amatör Küme’nin başlama tarihi ise 26-27 Ekim tarihi olarak belirlenmeye çalışılıyor.


1.Hafta


çifteler-Demirspor


Kırka Boraks-Baransel


ESOGü-Alpagut


Sağlıkspor-Birlikspor


Gençlergücü-Odunpazarı


Yaş gruplarına göre doğumların dağılımları şu şekilde:


U-19 Ligi’nde; 2001, 02, 03 ve 04’lüler, U-17’de; 2003, 2004 ve 2005 doğumlular, U-16’da; 2004, 2005 ve 2006 doğumlular, U-15’lerde; 2005, 2006, ve 2007 doğumlular, U14’lerde; 2006, 2007 ve 2008 doğumlular, U-13’lerde; 2007, 2008 ve 2009 doğumlular, U-12’de 2008, 2009 ve 2010 doğumlular, U-11, 2010 ve 2011’liler oynayabilecek.


 


İşte Liglerin başlama tarihi


U-12 Ligi: 24 takım katılacak ve 31 Ağustos tarihinde başlayacak.


U-14 Ligi: 22 takım katılacak ve 14 Eylül’de başlayacak.


U-16 Ligi: 27 Ekim’de başlayacak ve 17 takım katılacak.


U-19 2. Gençler Ligi:  14 Eylül’de başlayacak ve 12 takım yarışacak.


1. Amatör Küme: 8 Eylül veya 14 Eylül başlayacak.


U-11 Ligi ve U-13 Ligi: 5 Nisan’da başlayacak.


U-15 Ligi: 19 Nisan’da başlayacak.


U-17 Ligi: 17 Ocak’ta başlayacak.


U-19 1. Gençler Ligi: 10 Kasım’da başlayacak.


2. Amatör Küme: 16 Şubat’ta başlayacak.


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.