" O GÜN YENİDEN DOĞDUM"

“ O GÜN YENİDEN DOĞDUM”
 Ağabeyi Bedirhan ve ailesinin desteği ile 7 yaşında futbola başlayan Metehan Altunbaş profesyonel olup 1 gün sonra da kupa da forma giydi.  15 yaşında Eskişehirspor  forması giyerek Türkiye liglerinde oynayan en genç oyunculardan...

 


Ağabeyi Bedirhan ve ailesinin desteği ile 7 yaşında futbola başlayan Metehan Altunbaş profesyonel olup 1 gün sonra da kupa da forma giydi.  15 yaşında Eskişehirspor  forması giyerek Türkiye liglerinde oynayan en genç oyunculardan biri olan Metehan Altunbaş defalarca milli takıma çağrıldı.  Bu sezon Bursa maçında attığı golle tarihe geçen oyuncu gazeteniz İstikbal’e özel açıklamalarda bulundu.  


 Bursa maçında attığı golü hiç bir zaman unutmayacağını söyleyen Metehan Altunbaş “Gol sonrası bir anda neler oldu hiç anlayamadım. Bizim taraftarın coşkusu, Bursa tribünlerindeki sessizlik, arkadaşlarımın hepsi üstüme koşması. Yani şu an bile heyecanla anlatıyorum. Anlatılmaz yaşanır bir duygu. İnanın bana o gün yeniden doğdum” dedi. 


 


“EN GENç PROFESYONEL FUTBOLCU”


7 yaşında futbola başlayan ve Eskişehirspor alt yapısında tüm kategorilerde ve yaş gruplarında forma giyen Metehan Altunbaş  25 Eylül 2018 yılında profesyonel yapılmış, ve ilk olarak 26 Eylül 2018 tarihinde Erbaaspor ile oynan Ziraat Türkiye Kupası üçüncü tur maçında forma giymişti. Metehan profesyonel liglerde forma giyen en genç oyuncularından biri de oldu.


“AİLEM VE TABİKİ AĞABEYİM”


Futbola başlamasında en büyük etkinin ailesi olduğunu söyleyen Metehan “Tabiîki ağabeyim Eskişehirspor alt yasında idi. Bende onun antrenman ve maçların takip ederdim. Daha sonra babam ve ağabeyimin desteği ile futbola başladım. Eskişehirspor alt yapısında her yaş grubunda oynadım” dedi.


“MİLLİ TAKIM çOK AYRI BİR DUYGU”  


Milli takıma da defalarca çağrılan Metehan Altunbaş “Bir kere ay-yıldızlı formayı giymek çok ayrı bir duygu. Her kampa çağrıldığımda heyecan yapıyorum. İnşallah hep çağrılırım ve A Milli takım forması da giymek en büyük hedeflerimden biri” dedi.


“ANLATILMAZ YAŞANIR”


Bursa maçında attığı golü anlatan oyuncu “Maç öncesi ağabeyim Bedirhan bana maça gireceksin ve gol atacaksın dedi. Maç esnasında hoca bizi ısınmaya gönderdi. Ağabeyim ile ısınma da konuşuyorduk. Ardından 59. Dakikada İbrahim ağabeyin yerine girdim. 74. Dakikada ise topu ağlara yolladım. Gol sonrası bir anda neler oldu hiç anlayamadım. Bizim taraftarın coşkusu, Bursa tribünlerindeki sessizlik, arkadaşlarımın hepsi üstüme koşması. Yani şu an bile heyecanla anlatıyorum. Anlatılmaz yaşanır bir duygu. İnanın bana o gün yeniden doğdum” dedi. 


“çOK SANSSIZ PUANLAR DA KAYBETTİK”


Metehan Altınbaş ligi de değerlendirerek “Aslında ikinci arıya iyi başladık. 4 karşılamada gol yemedik ve iyi sonuçlar da aldık. Ancak daha sonraki maçlarda rakiplerin bizim takımı çözmesi arka arkaya oynadığımız karşılaşmalar bizi etkiledi. çok da şanssız puanlar kaybettik” dedi. 


 


“EVDE KALALIM”


Metehan Altunbaş son olarak da evde kalalım çağrısı yaparak “COVID-19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde kişisel temizliğimize özen gösterip sosyal mesafemizi lütfen koruyalım. Zorunlu durumlar dışında evimizden ayrılmayıp, virüs tehlikesine karşı mücadelede birbirimize destek olalım.  Lütfen kurallara uyalım, evde kalalım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.