"OLMASI GEREKEN ZATEN BUYDU"

“OLMASI GEREKEN ZATEN BUYDU”
Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbol müsabakalarının Ekim ayı sonuna kadar başlatılmaması yönünde karar aldı. Konu ilgili bilgi aldığımız EASKF Başkanı Sadri Atam “Burada önemli olan öncelikle sporcu sağlığıdır....

Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbol müsabakalarının Ekim ayı sonuna kadar başlatılmaması yönünde karar aldı. Konu ilgili bilgi aldığımız EASKF Başkanı Sadri Atam “Burada önemli olan öncelikle sporcu sağlığıdır. İşin ciddiyetinin farkına varmalıyız. Yoğun bir pandemi sürecinden geçiyoruz. İnşallah en kısa zamanda atlatırız da Aralık ya da Ocak ayında amatör futbolcularımız da sahada olur” dedi.


 


Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbol müsabakalarının oynatılıp oynatılmayacağı yönünde kararını verdi. TFF Yönetim Kurulunun kararına göre amatör futbol müsabakaları Ekim ayı sonuna kadar oynatılmayacak olup, Covid19’un seyri dikkate alınarak Ekim ayı sonunda yeniden değerlendirilecek.


Pandemi Danışma Kurulu ile yapılan istişareler neticesinde; mevcut durumda özellikle amatör lig karşılaşmalarının ve yaş grubu karşılaşmalarının yeterli sağlık tedbirleri alınamayacağı, PCR testlerinin gerçekleşmesinde olumsuzluklar yaşanabileceği ve insan sağlığı ile ilgili ciddi riskler oluşabileceği göz önüne alındı. TFF yönetimi söz konusu amatör maçların oynanması ile ilgili 1 ay sonra (Ekim ayı sonunda) tekrar değerlendirme yapılmasına, bu süre içerisinde Pandemi sürecinin takip edilerek ilgili kurumlar ile sürekli görüş alışverişinde bulunulması ve oluşacak yeni şartlara göre program ile statülerin açıklanmasına karar verdi.


 


“öNEMLİ OLAN SPORCU SAĞLIĞI”


EASKF Başkanı Sadri Atam’da konu ile ilgili olarak “Bu şartlarda alınması gereken karar buydu. öncelikle çocuklarımızın sağlığını düşünmeliyiz. Şimdi anne ve babalara soruyorum… Kim bu süreçte çocuğunu maça göndermek ister. Futbol çok temaslı bir oyun olmasının yanında farklı faktörleri de içinde barındıran bir oyun. Bu işin antrenman boyutu var. Soyunma odası kullanma boyutu var. Sporcuya bulaştığını varsayalım. Sadece orada bitmiyor ki. Bu sporcuların aileleri var. Etkileşimde oldukları insanla olacak. Hadi iş buralara varmadı diyelim. Kulüplerin kaç tanesi test yaptıracak güce sahip. Diğer türlü  test yapılmadan maçları oynatmak demek insan sağlığını hiçe saymak demektir. Herkes gibi bizde oynansın istiyoruz ama biraz da sağduyulu ve mantıklı hareket etmek lazım. Hastalığın ciddiyeti geçen gün tekrar artarken, neden oyuncularımızı riske atalım. İnşallah Ekim ayı sonunda yapılacak toplantıda en erken Aralık ya da Ocak’ta başlaması kararı alınır. Bizde öyle istiyoruz. Ama ben bu şartlarda kimseye garanti verilebileceğini de düşünmüyorum. Bir kere ilimizde alt yapı düzeyinde Ocak ayından sonra maçlar oynanacak. Baktık ki durum ciddiyetini koruyor bir sezonu kaybederiz ama insan kaybetmemeliyiz. En büyük üzüntüm genç oyuncularımızın bir sezonun boşa geçecek olması riski. önümüzde ki sezon bunu telafi etmenin yollarını arayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.