ARAYIŞ BİTTİ ARTIK SONUÇ VAKTİ

ARAYIŞ BİTTİ ARTIK SONUÇ VAKTİ
Eskişehirspor’da Teknik Direktör İlhan Var kafasında ki sistemi oturttu. 3’lü savunma kurgusu üzerinde top kendindeyken 3-4-3, rakipte iken ise 5-4-1’e geçen Kırmızı Şimşekler, kupada 3-4-1-2 gibi de oynayacağı ve ligde de...

Eskişehirspor’da Teknik Direktör İlhan Var kafasında ki sistemi oturttu. 3’lü savunma kurgusu üzerinde top kendindeyken 3-4-3, rakipte iken ise 5-4-1’e geçen Kırmızı Şimşekler, kupada 3-4-1-2 gibi de oynayacağı ve ligde de bu geçişleri yapabileceğinin sinyallerini verdi.


“Bu kurgu üzerine


Taktiksel geçişler”


Teknik Direktör İlhan Var’ın göreve gelmesinin ardından her ne kadar hala ligde kazanamasa da bireysel ve takım halinde gelişim gösteren Eskişehirspor’da sistem artık belli oldu.


üçlü savunmadan vazgeçmeyeceğini gösteren Teknik Direktör İlhan Var bundan sonra ki süreçte bu defans kurgusu üzerine çeşitli taktiksel geçişleri deneyeceğini de kupa maçında gösterdi.


 


“Artık pozisyon üretiyoruz”


Adana Demirspor maçında 3-4-3 sistemiyle sahaya yayılan Kırmızı Şimşekler santraforsuz oyun modeliyle dikkat çekiyor. İleri uçta her ne kadar hala istenilen hareketliliği yakalayamasa da savunma anlamında birçok sorunu çözmüş gözüken Eskişehirspor ileri uçta da ilk haftalarla kıyaslanmayacak kadar pozisyon üretiyor.


 


“Tek sıkıntı kırılganlık”


Eskişehirspor’da tek sıkıntı kırılgan yapı. Adana Demirspor maçında da net şekilde ortaya çıkan ve hastalık haline gelen bu konuda çözüm arayan Teknik Direktör İlhan Var kurmaylarıyla birlikte oyuncularla sık sık görüşmeler yapıyor. Geçmişten gelen ve psikolojik olan bu durumun üstesinden gelmek isteyen Var, oyuncularından Altınordu karşısında cesur olmalarını istedi.


 


önde baskı sonuç verebilir


Ligde son olarak geçtiğimiz sezon 8 Şubat 2020 tarihinde oynanan maçta Altınordu’yu yenen Eskişehirspor, pas oyunundan vazgeçmeyen rakibi karşısında önde baskıyla sonuca gitmişti. Pazar günü saat:16.00’da oynanacak maçta da önemli eksiklerle şehre gelecek İzmir temsilcisi karşısında Kırmızı Şimşeklerin yine önde şok bir baskı uygulaması da muhtemel gözüküyor. Rakibi savunmada çıkışlarda hataya zorlaması beklenen Eskişehirspor tam 296 gün sonra galip gelmek istiyor.


Siyah Kırmızılılar kupa moralinin ardından ligde 9 ay 21 günlük galibiyet hasretine artık son vermeli ki devre arasına kadar düşme hattının üzerinden ki takımlarla puan farkı daha fazla açılmamalı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.