"Ucuz iş gücü kaliteyi düşürüyor"

“Ucuz iş gücü kaliteyi düşürüyor”

Her geçen yıl sayısı artan genç nüfusu nedeniyle Eskişehir kent merkezindeki bazı işletmeler, iş arayan vasıfsız kişileri düşük ücret karşılığında çalıştırıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Üniversite Caddesi...


Her geçen yıl sayısı artan genç nüfusu nedeniyle Eskişehir kent merkezindeki bazı işletmeler, iş arayan vasıfsız kişileri düşük ücret karşılığında çalıştırıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir kafe sahibi Erhan Uzun, Eskişehir'deki bazı işletmelerin genç iş gücünden faydalandığını söyledi. Uzun, "Şehirdeki ucuz iş gücünün fazla olmasından dolayı, düşük ücretler karşılığında personel çalıştırılıyor. Bu piyasayı oluşturan şehirdeki genç nüfustur. Özellikle öğrencilerin iş başvurusu yaparken düşük ücretle çalışmaya mecbur bırakılmasından dolayı gençler kısa süreli çalışıp, çeşitli nedenlerle işi bırakıyor" ifadelerini kullandı.


"İŞLETMELER DÜŞÜK ÜCRET KARŞILIĞINDA KALİTELİ HİZMET ARIYOR"

Uzun, deneyimli kişilerin de işletmeler tarafından aynı muameleyle karşılaştığını belirterek, "İşletmeler düşük ücret karşılığında kaliteli hizmet arıyor. Deneyimli kişiler iş başvuru yapmaya gittiği zaman önerilen ücretler tatmin etmeyince, işletmeler tecrübesiz insanları işe alarak hem hizmet kalitesini düşürüyor, hem de daha fazla zarara uğruyor. Ayrıca bu ortamın oluşmasında çalışmak isteyen gençlerin de payının olduğunu düşünüyorum. Gençlerin bir yere borcu oluyor, 1-2 ay çalışması gerekiyor, bu yüzden geçici bir süre düşük ücretle çalışıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.