DP "Memleketin değil iktidarın bekası"

DP "Memleketin değil iktidarın bekası"
Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, haftalık pazar toplantılarında 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referanduma dair görüşlerini açıkladı.Referanduma sayılı günler kaldığını ve seçim yasaklarının başladığını...

Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, haftalık pazar toplantılarında 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referanduma dair görüşlerini açıkladı.
Referanduma sayılı günler kaldığını ve seçim yasaklarının başladığını belirten Dölekçekiç, “Yasaklar başladı ama Cumhurbaşkanı hariç olmak üzere başladı. Cumhurbaşkanı toplu açılış törenleri yapıyor gibi devlet finansmanıyla mitingler yapıyor” dedi.
Bu anayasa oylamasında rejim değişikliği yapılacağına dikkat çeken Dölekçekiç, referandumda evet çıktığı takdirde şu tehlikelerin yaşanacağını iddia etti: “İktidar ve MHP tabanı böyle değil dese de milletimiz gerçeği biliyor. Meclisi de hükümeti de millet seçecek gibi bir yutturmacanın içindeler. Tek adam rejimi adeta bir parti devletine dönüştürülecektir. Kamu görevlileri AKP’nin adamı olmaya daha şiddetli şekilde devam edeceklerdir. Hukuk yönetiminden keyfi yönetime geçilecektir.”
Anayasa değişikliğinin devletin bekası olarak ortaya konulduğunu kaydeden Dölekçekiç, “ Memleketin değil iktidarın beka meselesidir. Bekalarını tehlikede gördükleri için böyle bir anayasa değişikliğini devlete dayatıyorlar” şeklinde konuştu.
Dölekçekiç, herkesin elini vicdanına koymasını isteyerek, Eskişehir halkını 16 Nisan’da hayır oyu vermeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.