BAŞKASI OLMA KENDİN OL

Ormana canlılık getirmesi için aslanın emriyle şarkı yarışması düzenlenmiş. Kazanan ömür boyu hiçbir hayvan tarafından saldırıya uğramayacakmış.

Eşşek, adaylardan biriymiş ve şarkısına başlamış. Ondan başka herkes kulaklarını kapatmış. Bilge ve anlayışlı kaplumbağadan başka hiç kimse onu alkışlamamış.
Sırayla bütün hayvanlar hünerlerini göstermişler. Sıra bülbüle geldiği zaman, güle olan aşkını temsil eden bir beste söylemiş ve bütün orman duygusal havaya bürünmüş. Herkes bülbülün birinci olacağını düşünürken papağan sıranın kendisinde olduğunu söylemiş.
Kendinden önce önce sahneye çıkan bülbül başta olmak üzere bütün hayvanların nefis bir taklidini yapmış. Onun becerisi aslanında çok hoşuna gitmiş. Tam papağan birinci seçilecekken yaşlı bilge kaplumbağa şöyle diyerek itiraz etmiş;
"Sevgili kralım! biliyorsunuz, bu yarışmaya herkes kendi sesiyle katılacaktı. Oysa biz papağanın kendi sesini dinleyemedik. Birde kendi sesinden şarkı dinleyelim, o zaman kararımızı veririz!"
Ancak papağan başkalarını taklit etmekten kendi sesini unutmuşve hiçbirşey söyleyememiş, böylece bülbül birinci seçilmiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi