Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Bir kadının gözünden

Kadın olmak ve hayata bir kadının gözüyle bakmak ne muhteşem bir şey… Yaş aldıkça olgunlaşmak ve her şeyin olumsuz tarafından çok olumlu yanını görüp, mutlu olmak ne güzel…

İnce ruhludur kadın, söylemesi ayıp biraz da zevklidir erkeklere göre. Güzel yemek yapar, evi derleyip toplar, huzurlu ve mutlu yaşamak için ailesiyle birlikte kadın o evi yuva yapar, eşi için bir cennet yapar. Çocuk bakar, bakmakla da kalmaz o çocuğu en iyi şekilde yetiştirmek için insan üstü bir çaba harcar.

Bazen kahve eşliğinde güzel bir kitap, bazen yemyeşil bir manzara ve arka planda çalan romantik bir müzik kadının hayatının en keyifli anlarını oluşturur. Çok şey beklemez kadın hayattan, elindekilerle yetinip, mutlu olmasını bilir ve çok şey istemez kadın sevdiklerinden, sadece bir parça sevgi ve bolca huzur ister.

Gençliğindeki eski kilosunda olmaz çoğu zaman kadın, yaş aldıkça şişmanlar. Bazen yakınır dostlarına, ‘değiştim, çirkinleştim, çok kilo aldım’ diye. Eski halini özler, fotoğraflarına bakar, tebessüm eder iç çekerek. Kilosu fazlalaşmış olsa da olgunlaştıkça kadın tüm fazlalıkları da atar hayatından zamanla. Kendini eskiye göre daha dolu, daha zengin, daha bilgili ve tecrübeli hisseder.

Yüksek sesle müzik dinlemek, deli gibi dans etmek, kalabalık yerlerde bulunmak, her kafasına estiğinde alışveriş yapmak eskisi kadar ilgisini çekmez. Etrafına güzel görünme çabaları da günden güne azalır. Giyim kuşamına her zaman tabiki dikkat eder, temiz, pak olur ama son moda kıyafetler, kozmetik malzemeleri ve emitasyon takılar cazibesini kaybetmiştir kadın için artık. Kadın kendine yakışanın da yakışmayanın da farkındadır, kimsenin lafına aldırmaz. Modasını kendisi yaratır.

Yaş aldıkça kadın sadelik ister hayatında, eşyalarında hatta arkadaşlarında… Bir elin parmaklarını geçmez bazen sıkı fıkı olup görüştüğü dostları. Samimiyet ister, içten bir gülümseme, dost bir omuz, gözyaşlarını silecek sımsıcak bir el… Sahte maskeler takan yüzlerden, dertlerini dinlemeyen sağır insanlardan çeker elini ayağını.

Yolunda gitmeyen işlere eskisi kadar üzülmez, hayıflanmaz bir olumsuzluk olduğunda. Çünkü artık farkına varmıştır yaşı ve tecrübeleri gereği, kendini paralasa da herşey olacağına varır. Hayatın onun için mutlaka bir planı vardır.

Önce şikayet etmeyi bırakır. Huysuzlanmaz öyle eskisi gibi her şeye. Akışına bırakınca bazı şeyleri, mucizelerle hayatın kendisine sürpriz yapacağını bilir. Huzur ve mutlululuk kadın için her şeyden önce gelir. Kim haklı, kim haksız kavgalarını bitirmiştir kafasında. Kin ve intikam duygularını hayatından çıkarmıştır. Daha sevecen ve daha affedicidir eskiye oranla. Yüce Yaradan’ın adaletine inanır ve hakkını aramak istediğinde yada biri onu ezmeye kalkıştığında bağırıp, çağırmaz. Sessizce her şeyi Allah’a havale eder.

Ölmeden önce yapılacaklar listesi de değişmiştir artık kadın için. Gençken yapmak istedikleri şimdiki yaşında saçma gelir. Yeni hayalleri, yeni hobileri, yeni fikirleri onun için daha önceliklidir. Kadın ikinci baharını yaşıyordur artık ve yeni listesinin en tepesine sağlığı yazar. Diğerlerinin hepsine de bir çizik atar. Ailesiyle birlikte kendine uzun, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diler. Gerisini herkes için olduğu gibi evren zaten halleder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi