BİZ O GÜN KAYBETTİK...

 


Orman dünyası... Bir otlakta öküzler toplu halde yaşarlarmış. Ancak sürekli aslanların taciziyle ve saldırısıyla karşılaşırlarmış.


Aslanlar toplu halde çok iyi savunma yapan öküzlere karşı üstünlük kuramayınca bölgeden uzaklaşmaya ve kendilerine başka avlar aramaya karar verirken Topal Aslan bu duruma karşı çıkmış.


öküzlerle görüşmeye karar vermiş. Yanına da birkaç aslan alıp öküz sürüsünün yanına gitmiş. Tabii beyaz bayrakla!


 


Topal Aslan, öküzlere "Sizinle hiç alıp veremediğimiz bir durum yok ancak içinizdeki Sarı öküz aklımızı başımızdan alıyor. Onu gördüğümüzde size saldırıyoruz ve sürünüze zarar veriyoruz. Hepinizin zarar görmemesi adına onu bize vermenizi ve barış içinde yaşamayı teklif ediyoruz" demiş. 


 


Boz öküz, diğer öküzlerle yaptığı toplantı sonrası Sarı öküz'ü aslanlara vermeye razı olmuş. Sadece Benekli öküz bu karara tepki göstermiş. 


Sonuçta Sarı öküz aslanlara verilmiş ve yem olmuş. Aradan birkaç gün geçmiş ve aslanlar yine acıkmış. 


Aslanların isteği bitmez


Topal Aslan tekrar öküzlerin yanına gitmiş ve "Bakın ne güzel barış içinde yaşıyoruz. Ancak sizin şu Uzun Kuyruk bizi tahrik ediyor. Sizlere saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Onu bize verin" demiş. 


 


Boz öküz yine toplantı yapmış ve Uzun Kuyruk da kurban edilmiş. Bu olay sonraki zamanlarda başka öküz istekleriyle devam etmiş.


öküzlerse her geçen gün daha da zayıflamışlar, seyreldikçe seyrelmişler. 


 


Kalan öküzler aralarında konuşup nerede hata yaptıklarını değerlendirirken Boz öküz "Biz Sarı öküz’ü verdiğimiz gün kaybettik bu harbi" itirafında bulunmuş...


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi