spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ELEŞTRİ-YORUM

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


(Gazişehir –Es-Es Maçının Ardından) 


 


       Tarihe Bolu beyine baş kaldıran halk kahramanı olarak geçen  Köroğlu ,günümüzden  yaklaşık dört yüzyıl önce:” tüfek icat oldu mertlik bozuldu” diye yakınmış..  Günümüze gelirsek; “sosyal medya çıktı, yazarlık işportaya düştü” diye sızlanmada  biz  köşe yazarlarının hakkı galiba… Neden  ?  derseniz; her önüne gelen klavyenin başına oturuyor ve  bilir- bilmez  her konuda ahkam kesiyor da ondan.., (Bu arada, sosyal medyada boy gösteren ve yazdıklarından  yararlanıp dersler çıkarttığım değerli dostları  ayrı tuttuğumu  ve onlara saygı duyduğumu ifade etmek  isterim.)


 


        İzninizle bu yazımda, hafta sonu oynanan Gazişehir Gaziantep FK - Eskişehirspor  maçı ile  ilgili  olarak  dolaştığım  taraftar sitelerinde  öne çıkan ve hakaret yada küfür içermeyen sosyal medya yazılarına şöyle bir göz atıp; sonrasında da kendi görüşlerime yer vermek istiyorum..


 


1-Maçın hakemi Burak ŞEKER ile ilgili yapılan eleştiriler:


 


     - Bu takımlar da salona dansa çıkmıyorlar.. kora-kor bir futbol maçına çıkıyorlar, senin gibi düşünen bir hakem bu maçta en az on penaltı çalması gerekir .


 


     -Eskişehirspor bütün yokluklar içinde mücadele ederek var olma savaşı veriyor bu şehir bir olmuş sırt sırta vermiş kulübü yaşatmaya çalışıyor ama bir hakem takımın kaderi ile oynuyor.


 


    -Şimdi sana sormak lazım hakem efendi. Otur benim gibi sende seyret vicdanın rahatsızlık duyacak mı? Gerçi sen de vicdan olsa eline verilen o düdüğü üflemeye korkardın. Anladın mı kardeşim?..


 


BENİM YORUMUM:


 


      Futbol Oyun Kurallarının  ”FAULLER ve FENA HARAKETLER ” bölümünü kapsayan 12. KURALI  şu şekilde düzenlenmiş.


 


     Bir oyuncunun, aşağıdaki yedi ihlalden birini hakemin kanaatince dikkatsiz, kontrolsüz veya aşırı güç kullanarak yapması durumunda rakip takım lehine bir direkt serbest vuruş verilir:


 


     1-Rakibe tekme atarsa veya  tekme  atmaya teşebbüs ederse..2-Rakibi çelmelerse veya çelmelemeye teşebbüs ederse3-Rakibin üzerine sıçrarsa..4-Rakibe şarj yaparsa


 


5-Rakibe vurursa veya vurmaya teşebbüs ederse.. 6-Rakibini iterse… 7- Rakibe ayakla müdahale ederse…


 


      Ayrıca, 0yuncunun aşağıdaki üç ihlalden birini hakemin kanaatince dikkatsiz, kontrolsüz veya aşırı güç kullanarak yapması durumunda rakip takım lehine bir direkt serbest vuruş verilir:


 


      1-Rakibini tutarsa…2-Rakibine tükürürse…3- Bilerek topa elle müdahalede bulunursa …(kendi ceza alanındaki kaleci hariç).


 


      Eğer yukarıda belirtilen on ihlalden birisi bir oyuncu tarafından kendi ceza alanı içinde yapılırsa, topun oyunda olması koşuluyla, topun pozisyonuna bakılmaksınız bir PENALTI VURUŞU  verilir.


 


       Bu noktada ,Berkay  DABANLI ‘ nın rakibi Musa Show’a yaptığı ve hakemin PENALTI olarak değerlendirdiği pozisyondaki kural hatasının ; 4.bent “RAKİBE KONTROLSUZ ŞARJ” yada 6.bent.”RAKİBİ  İTME” olduğu anlaşılıyor .


 


       Şimdi, sayın hakemimize, maçtan sadece iki gün sonra (26.02.2019 günü)   ümraniye-Trabzonspor arasında oynanan  ZTK  maçında, ümraniyeli oyuncunun ceza sahası içinde Trabzonlu oyuncuya yaptığı benzeri harekete önce penaltı  verilip sonra da “VAR” marifeti ile iptal edilen penaltının benzeri olup olmadığını soralım ve ekleyelim: “Keşke TFF 1. Ligde  de” VAR” olsaydı.. Bence  penaltı değildi be Hocam 


 


2-İbrahim Halil öNER , Berkay TABANLI ,Kalecimiz Melih AĞA ile ilgili Eleştiriler


 


    - İyi niyetine diyeceğimiz yok emeklerin için teşekkür. Olmuyor İbo olmuyor.., 


 


   - Jesse’ yi  abartıyorsunuz. iki haftadır boş kaleye atıyor .Halil İbo ‘ yu linç etmek niye.?


 


   -  Ah Berkay yine yaktın bizi.


 


    - Berkay sen futbolu bırak karpuz sat be kardeşim..


 


    - Kaleci antrenörlerimize sesleniyorum: topa 1 metre mesafeden 30 derece yatarak topa niye çıkar kaleci .Boy avantajını kaybeder; kaleci öğrensin….


 


 


 


BENİM YORUMUM:


 


       İlk yarının “  Bizim çocuklar” ından  olan İbrahim Halil öNER, yeni oyuncuların takıma katılmasına rağmen formasını kaptırmayan bir isim. Emre GüRAL’ ın maç ve kondisyon eksikliği nedeniyle takımızın( şuan için geçerli olsa da ) vazgeçilemeyen santraforu durumunda. Rakip takımın defanstan başlatacağı atakları önde baskı kurarak engelleyen İbrahim, bu yönüyle takımımızın en yararlı isimlerinden birisi olan oyuncumuz…BENCE, “Son vuruşlarını geliştirmesi halinde de   Emre GüRAL’ a kolay  kolay  formayı  teslim etmez”


 


        Gelelim Berkay TABANLI ‘ ya: İyi niyetinden asla şüphe edilmeyen futbolcumuz ile ilgili olarak;” bu lig için yetersiz olduğu ve gerek MEVLüT, gerekse SEZGİN’ in sakatlıklarının bitmesi halinde de en fazla rotasyon oyuncusu olabileceği” görüşündeyim..


 


      İkinci devrenin başlaması ile  kaleyi korumaya başlayan MELİH ‘ in, maç içerisinde gösterdiği inişli- çıkışlı performansa bakıp kalecimiz ile ilgili karar vermek oldukça zor.  Melih ile ilgili olarak  BEN DE, (tıpkı Sosyal medyadan seçip köşeme taşıdığım örnek eleştirideki gibi) kaleci antrenörlerimize sesleneyim.” Sizce MELİH’mi, EKREM  mi.?.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


4-


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi