HER ŞEYDE BİR HAYIR VARDIR

Yıllar önce İskoçya’da yaşayan dokuz çocuklu Clark ailesinin bir rüyası vardı. Amerika’ya gitmek. Orada yaşamak. Bunun için planlar yapmışlar, karı-koca birlikte para biriktirmeye başladılar. Yeterli parayı biriktirmeleri yıllar sürdü. Ama sonunda bunu başardılar.


 


Pasaportlarını aldılar ve yolcu gemisinde yerleri ayrıldı. Bütün aile sabırsızlıkla o günü beklemeye başladı.


Fakat yolculuğa bir hafta kala en küçük oğullarını köpek ısırdı. Doktor yarayı dikti ve gerekli pansumanlarını yaptı. Ama hiç ummadıkları şekilde kapılarının üzerinde sarı bir kağıt yapıştırdı Kuduz ihtimaline karşı bütün aile iki hafta karantinaya alınmıştı.


Bütün hayalleri suya düşmüştü. Amerika’ya gidemeyeceklerdi. Kendilerinin binmediği gemi şehirden ayrılırken, ümitsizlik ve kızgınlıkla dolu baba pencerede gözyaşı döktü. İçinden hem oğlunu ısıran köpeğe, hem de bu işi başlarına getiren kadere lanetler yağdırdı.


Beş gün sonra İskoçya’da trajik bir olay yayıldı. Bilet aldıkları ama binemedikleri gemi batmıştı! Hiç batmayacağı düşünülen Titanik isimli bu gemi batmıştı. Clark ailesi bir köpek çocuklarını ısırmasaydı bu gemiye binmiş, belkide okyanusun  sularında boğulmuş olacaktı


 


Bay Clark haberi duyunca minik oğlunu bağrına bastı ve ailenin kurtarılmasına vesile olduğu için teşekkür etti. önceleri bir trajedi gibi görünen bu olaydan sonra yüzlerce kez şükretti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi