Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Hoşgeldin yeni yaşım

Acısıyla tatlısıyla geçen koca bir yılı daha devirdim. Bir yaş daha aldım, biraz daha deneyim kazandım, olgunlaştım. Saçlarımdaki beyazlara yeni bir kaçı daha eklendi, yüzümdeki ince çizgiler ve göz kenarlarımdaki kaz ayakları yaşanmışlıklarımın göstergesiydi. Sevdim, sevildim, üzüldüm yeri geldi. Ağladım saatlerce içimin yangınını söndürmek için göz yaşlarımla ama sonra güzellikler olduğunu da gördüm, sevindim. Gülümsedim yine yaşamak herşeye rağmen çok güzel dedim.

Hayat bu, mucizelere gebeydi. Herşey hep dört dörtlük elbet gitmezdi. Mutluyken bir anda uyandırıldım, oysa rüyadayım sanmıştım. Kızgınken dindi birden öfkem, beklemediğim anlarda şaşırdım, endişelendim, korktum. Hepsi insana özgü şeylerdi çünkü bunların. Hepsi hayatın ta kendisiydi. Ama ne yaşarsam yaşayım, yaşadığım hiçbir şeyden asla pişman olmadım. Yeniden gelsem dünyaya yine aynılarını yapardım. Yokuşlardan zorda olsa yine oflayarak çıkar, tökezleyip, düşsem de, kanayan dizimle acımı görmezden gelir, şöyle bir silkinir yoluma devam ederim. Doğrularımla, yanlışlarımla, günahlarım ve sevaplarımla kendi bildiğimi okur, tavan yapmış özgüvenimle her zaman başım dik yürür, inadına hayata gülümserim.

Kuyumu kazanlar da oldu, çelme takanlarda, sırtımdan vuranlarda bu yaşam savaşında. Kızmadım değil kızdım, kafama taktım elbet ama yılmadım, yıkılmadım her seferinde daha güçlü ayağa kalktım.

Dostum dediklerimin dostum olmadığını, hatta hiçbir şeyim olmadığını anladığımda çok üzüldüm, çok yaralandım. Sonra dedim ki kendime boşver, canın bildiklerin sana yeter, hem gerçek dost en yakınındır, sayı olarak azdır ama seni sen yapandır, seni senden iyi tanıyan, anlayandır. Bir çizgi çektim geçmişime, adam sandıklarıma, insan bildiklerime, dost dediğim iki yüzlülere, sevdiklerime, üzüldüklerime… Sonra hoşgeldin dedim yeni hayatıma, güzel günlere, sevgiye, saygıya, dostluğa, iyiliğe...

Yeni yaşıma merhaba dedim ve daima ileri bakmaya yemin ettim. Yaş aldım ben, yaşlanmadım. Çünkü yaşın değildir seni olgunlaştıran… Hayatını şekillendiren, sana acı yada mutluluk veren, yaşadıklarındır. O zaman hoş gel yeni yaşım. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla, mucizelerle, güzelliklerle gel… Beni hayal kırıklığına uğratma olur mu? Senden beklentim büyük. Umut ol bana. İyiki doğmuşum dedirt…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi