Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

İç sesim…

Seçim zamanı geldi çattı. Artık önümüzde sadece iki gün ve sayılı saatler var. Heyecan dorukta. Merakla sonucu bekliyoruz millet olarak. Sandıktan çıkan sonuçla birlikte kimimiz sevineceğiz kimimiz üzüleceğiz. Çünkü her seçim gibi bu seçimde de tek bir kazanan olacak doğal olarak. Ama benim dileğim şu ki inşallah bu seçimde halk olarak bizler kazanalım. Çünkü insanca, refah içinde yaşamayı hakediyoruz hepimiz öyle değil mi?

İki gün sonra oy kullanmaya gideceğiz. Hepimizin sevdiği, fikirlerini beğendiği, benimsediği bir siyasetçi bir de siyasi görüş var. Birbirimizi bu konuda ne eleştirebiliriz ne de yargılayabiliriz. Kimse kimseyle aynı görüşte olmak yada aynı kişiyi sevip ona oy vermek zorunda değil. Bu yüzden arası açılan, kavga eden, birbirini silip dostluğunu bitirenler bile var. Ben kızıyorum siyaset yüzünden tartışanlara. İnanın siz o siyasilerin umrunda bile değilsiniz. O yüzden değmez. Bence fikrini herkes kendine saklamalı ve kimse kimseyi görüşünden dolayı kırmamalı.

Hayat pahalılığı, ekonomi, oldukça kabarık gelen faturalar derken herkes gergin, kimse düzlüğe çıkamıyor. Ama şundan eminim ki artık maddi yönden herkes rahat bir nefes almak istiyor. Sonuç ne olacak bilmiyorum ama inşallah hayrımıza olur. Sadece bazı dileklerim var ve onların da gerçekleşmesi için dua ediyorum.

Ben öncelikle adilce yönetilmeyi diliyorum. Adalet istiyorum herkes için. Ayrım yapılmadan, kimse ötekileştirilmeden, eşitlik içinde yaşasın istiyorum. Her canın kıymetinin gözetildiği günler diliyorum ülkemiz için. İnsanın da, hayvanın da, nefes alırken iyiki dediği günler istiyorum. Sokakta gülen insanlar görmek istiyorum. Gözlerimize yansımalı mutluluk, kıkırdaşmalar, gülüşmeler görmek istiyorum. Üzüntüler, kaygılar son bulsun. Karamsarlık gitsin üzerimizden artık, ülkemizin, insanımızın üzerine güneş doğsun.

Her hane için bereket diliyorum. Kimse aç yatağa girmesin, çikolata yemeyen çocuk kalmasın istiyorum. Bilimin ve eğitimin her alanda gözetilmesini diliyorum. Okuyan, sorgulayan, kendini yetiştiren, birşeylere körü körüne inanmayan, bilgili gençler görmek istiyorum. Birbirimizden nefret etmemeyi diliyorum. Birbirimizi olur olmadık şeyler yüzünden kırmamayı… Ülkemin ormanına, denizine zarar gelmesin, yeşilimizi, mavimizi koruyalım istiyorum. Nefretin ve öfkenin millet olarak bizden uzak olmasını diliyorum. Kardeşçe barış içinde yaşamayı temenni ediyorum. Şiddetin, tacizin, tecavüzün son bulduğu, kadınlara değer verilen, el üstünde tutulan bir ülkede yaşamak istiyorum. Her konuda hatalı olanların hatalarını kabul etmelerini ve yine her konuda suçu olanların yargılanmalarını ve cezalarını çekmelerini istiyorum. Çocukların güvende büyümesini diliyorum. Korkunun yerini huzura bırakmasını, nefret dilinin yerine sevgi dilinin kullanmasını diliyorum. Yaralarımızı birlikte sarmayı ve birlikte daha da güçlenerek ayağa kalkmayı diliyorum.

Ülkemiz için güzel bir gelecek diliyorum yani hepsi bu!…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi