spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

İLK YARININ ARDINDAN...

     Genel olarak, liglere ara verilmesi ile birlikte gerek görsel, gerekse yazılı medyanın spor servisleri: o dönem içinde oynanan  oyunu ve takımları  masaya yatırır; “En iyi Takım”,” En İyi Oyuncu”En iyi Teknik Adam” vb.. seçer ve köşe yazarları da takımları köşelerine taşıyıp yorumlarlar.


     Eskişehirspor’ un yer aldığı TFF 1. Ligde de ilk yarı sona erdiğine göre bizde üzerimize düşeni yapıp,  ilk yarıda takımımızda öne çıkanları köşemize taşıyalım:


1-ESES TARAFTARI:


  “En Büyük Taraftar; Başka Büyük yok” başka söze de  gerek yok…           


2-BİZİM çOCUKLAR:


      Ligin başında, U-21 formasını çıkartıp A Takım formasını giyen  “ Bizim çocuklar” listemizin iki numarası … Yaşları 16-21 arasında değişen, özellikle de  iç saha maçlarında ( taraftarın da ateşlemesi ile)  olağanüstü mücadeleler sergileyen ve futbol kamuoyunun “Kafadan Düşer” gözüyle baktığı gençlerimize Es-Es ‘ e kazandırdıkları 16 puan için bir kez daha teşekkür ediyor ve hepsinin o tertemiz alınlarından öpüyorum.


3-FUAT çAPA:


     övgüyü hak eden bir başka isim de Teknik Patronumuz Sayın Fuat çAPA…


     Lig başlarken kendisine şampiyonluğa oynayacak kadro sözü verilen ancak kulübün yaşadığı “31 Ağustos Rezaleti “ sonrasında, ligde U-21 takımı ile mücadele etmek zorunda kalan Sayın çAPA’ ya;


a) Gemi su alırken terk edip gitmediği,


b) Teknik adamlığın yanı sıra gençlere ağabeylik, kulüp çalışanlarına babalık yaptığı,


c) üzerine vazife olmayan pek çok işi de sahiplenip Es-Es ‘ in yaşaması için elinden gelen her şeyi yaptığı için


     bir kez daha teşekkür ediyorum.


4-İCRA KURULU,


     İlk devrenin son 1,5-2 ayına damga vuran İcra Kurulunu göz ardı etmemiz mümkün değil elbette… Yasal bir statüleri ve yükümlülükleri olmamasına rağmen, Es-Es ‘i yaşatmak üzere yönetime  el koyan(!)  İcra Kurulu ,( deyim yerindeyse)bacadan girip mutfaktan çıkmış  ve  futbolcu kardeşlerimizin midelerine sıcak yemek girmesini sağlamıştır. Kapı-kapı dolaşıp para toplanması  ve toplanan  bu paraların futbolculara ve kulüp çalışanlarına “harçlık” olarak dağıtılması  bu kurulun önemli icraatları içinde yer almıştır.


     Bolu maçı ile görevlerinin sonlandığını açıklayan İcra Kurulu üyelerimizi, şeffaf -dürüst bir yönetim sergiledikleri , toplanan ve harcanan  her kuruş un  hesabını  verdikleri için  can-ı gönülden kutluyorum.


 5- VE….HALİL üNAL;


     Eskişehirspor  futbol takımının son on yılına damga vuran iki kişiden biri olan  Sayın ünal’ı  birkaç cümle ile özetlemek yerine ayrı bir yazı konusu yapmak daha doğru bir yaklaşım olacaktı aslında… Sözün özü, tarih, eskilerin “şahsına münhasır “diye tarif ettikleri kişilerin özelliklerini bire-bir taşıyan Sayın üNAL ‘ ı;


a) Karşısındakini kolayca ikna yeteneğine sahip,


b)Eskişehirsporu babasının çiftliği gibi yönetmeyi alışkanlık haline getirmiş,


c) (Kulüp başkanı olduğu süreler itibarı ile )günahları sevaplarına göre ağır basan,


d) İş bilen , iş bitiren ama son dönemde çuvallayan( Kasada para olmamasına karşın  13  futbolcu transfer etme aymazlığı gibi) 


     başkan olarak yazacaktır.


    Yeni bir kongre sürecine giren  ESKİŞEHİRSPORUMUZA   ikinci yarı için BAŞARILAR DİLERİM..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi