Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

İnsan insan derler…

Karnının doymayacağı yerde açlığını belli etme derler. Ne güzel sözdür. Her insana dert açılmaz, her insanla dertleşilmez... Gün gelir seni sırtından vurur. Gün gelir anlattıklarını başkasından duyarsın. Verdiğin sırlar, sır olmaktan çıkar. Onun için derdini git duvara anlat, akan sulara anlat, kuşlara, börtü böceklere, engin denizlere anlat daha iyi. Seni dinleyecek biri olmadıktan sonra hep yalnızsın. Karşındaki insanın seni çok sevmesinden önce anlayışlı olması ve her konuda konuşabileceğin biri olması çok daha önemli.

Dinlemeyi bilmeli insan, söylediklerinden çok söylemediklerine bile kulak vermeli. Sevgi bir gün tükenir. Ama anlayış ve saygı her şeyi çözmekte birebirdir. Onun için eşinizi seçerken de arkadaşlarınızı seçerken de dikkatli olun. Kendinizce kriterler belirleyin. Bir gün siz üzüleceğinize baştan sınırlarınızı çizin. Zekanızla, duygularınızla, görgünüz, sevginiz ve saygınızla hep aranan kişi olun. İnsanlar sizinle olmak istesinler. Sevin ki sevilin. Değer verin ki değer görün. Toksik ilişkilerden uzak durun. Sohbetinden keyif aldığınız insanlarla görüşün, olumlu duygulardan beslenin, güzelliklere açın pencerenizi hep, negatif insanlardan kendinizi koruyun. Beden sağlığınız ve nasıl göründüğünüz elbetteki önemli ama daha da önemlisi ruh sağlığınız. Ruh sağlığınızı korumak içinde zaman zaman kendinizi düşünüp biraz bencil olmanız gerekebilir.

İnsanlar canları sizinle aynı yerden yandığında sizi anlarlar. Yoksa sizin derdinize ve söylediklerinize çoğu zaman kör ve sağırdırlar. Haset, kötü göz, anlayışsızlık ve kıskançlık da insanlar içindir. Elbette ki her insan aynı değildir. Bir sepet güzel görünen elma içinde mutlaka çürük elmalar da çıkabilir. Önemli olan o çürüklerin diğer sağlam olanları da çürütmemesi, onlara zarar vermemesi.

Hayatta her şey insanlar için. İyi günlerimizde olabilir kötü günlerimizde, mutluluk ve neşe de sarabilir etrafımızı, acı ve hüzünde, zaman zaman endişelenebilirizde korkabiliriz de, önemli olan enseyi karartmamak ve yarınlardan umudumuzu kesmemek.

Güzel günlere inancınız tam, her zaman keyfiniz yerinde olsun inşallah. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Mutlu günler dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Seda Kağıtcı Arşivi