Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

İnsanlığımızı kaybettik, hükümsüzdür!..

Farkında mısınız hiçbirimizin eski neşesi ve tadı yok artık. Yolda, işte, alışverişte, hemen hemen hiçbir yerde gülümseyen pek insan göremiyoruz ne yazıkki. Bize ne oldu, niçin böyleyiz, bu duruma kimler sebep oldu bilmem ama hiçbirimiz eskisi gibi değiliz. Eski halimize bir gün geri dönebilir miyiz acaba ondan da endişeliyiz, pek emin değiliz. Herşey çok değişti hayatımızda, herşey çok tatsızlaştı ve anlamını yitirdi sanki.

Günlerimiz moral bozukluğu ile geçiyor. Depremden beri böyleyiz aslında, bir de ekonomik sorunlar, maddi durumlarımızdaki bozukluk, hayat pahalılığı derken şimdi de belki birşeyler bir nebze olsun düzelir diye umutlarımızı seçim sonrasına bağladık. Ama bazı şeyler düzelir mi yoksa daha da mı bozulur ve dibe batarız bilinmez. Bekleyip göreceğiz. Bakalım daha çekecek çok mu çilemiz var yoksa güzel günler yakın mı yaşayarak tecrübe edeceğiz hep birlikte.

Herkes gergin, herkes patlayacak bir bomba misali pimi çekilmiş bir şekilde bekliyor. Kimseye yaklaşılmıyor, hiç kimseye laf söylemeye gelmiyor.

Yol verdiğin yaya yüzüne bakmıyor, hayırlı işler dediğin esnaf sağ ol demiyor, teşekkür ettiğin görevlinin ağzından rica ederim lafı çıkmıyor. Bankamatik kuyruklarında, trafikte kavgalar çıkıyor. Tramvayda gençler yaşlı ve hamilelere yer vermiyor. Sosyal medyada insanlar atar gider yapıp, kin kusuyor. Herkes birbirine laf sokmak için adeta yarış ediyor. Nezaket, anlayış, saygı bir anda kayboldu sanki hayatımızdan. Kaba, hoşgörü yoksunu, duygusuz ve mutsuz insanlar olduk sanki.

Oysa biz böyle değildik. Biz birbirine saygıda kusur etmeyen, büyüklerine hürmet eden, küçüklerine kol kanat geren, sevgiyi baş tacı eden, dinine bağlı, ülkesini seven, milletçe iyiyi, doğruyu savunan insanlardık. Ne zaman düşman olduk birbirimize bu kadar, ne zaman ayrıştık? Ne zaman koptuk hayattan? Ne zaman güvenmeyi, inanmayı, umut etmeyi bıraktık?

İnşallah bir an önce eski halimize döneriz. Daha sevecen daha saygılı daha hoşgörülü insanlar oluruz. İyiliği, merhameti, yardımlaşmayı, empatiyi biraz daha fazla sokarız inşallah hayatımıza. Alınganlıktan kurtuluruz, yanlış anlaşılmalara meydan vermeyiz. Çünkü hayat tek başına çekilmez. Yalnızlık Allah’a mahsus. Yaşamak için birbirimize muhtacız. Mutlu tatiller…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Seda Kağıtcı Arşivi