spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

LİG PERDESİ KAPANIRKEN...(2)

 2017-18 futbol sezonunu irdelemeye devam edelim:


3-TEKNİK DİREKTöR ENFLASYONU:


           Eskişehirspor Takımı 2017-18 sezonunda  Sergen Yalçın, Yücel İldiz  ve Yılmaz Vural olmak üzere  üç teknik adamla çalışmış, ayrıca Hüsamettin Türkkan’ da tek maç için kulübede yer almıştır. 


         Bu teknik adamların çalışma sürelerine ve ligdeki başarı durumlarına kısaca göz atacak olursak;


A-Sergen YALçIN Dönemi:


           Daha önce  Es-Es forması da giyen, sezon başındaki yönetim krizinin akabinde başkanlığa seçilen Sinan özeçoğlu tarafından takının başına  getirilen Sergen Yalçın, teknik adam olarak  takımın başında  5 lig  ve 1 ZTK dahil  olmak üzere toplam  6 maça çıkmıştır. Bu maçlarda galibiyet yüzü göremeyen teknik adam , ligde oynanan beş maçın  ikisini kaybetmiş, üçünü de berabere  bitirmiş; ZTK’ da  Erzincanspor ‘a 4-2 kaybederek elenmiştir.


       Es-Es ‘ in çok zor bir döneminde görevi kabul eden Sergen Yalçın’ ın, bu denli başarısız bir grafik sergilemesinin en önemli nedenlerinden biri si; takımın sezon başı hazırlıklarına –diğer takımlara göre- çok geç başlaması gösterilebilir. Ayrıca, transfer yasağı ve puan silme cezaları ile kimyası bozulan bir takımı toparlamanın hiç de kolay olmayacağı yadsınmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.


B-Hüsamettin TüRKKAN Dönemi:


       Sergen Yalçın’ ın Erzincanspor ile oynanan Z.T.K. maçının devre arasında canlı yayında  TV mikrofonlarına görevi bıraktığını açıklaması üzerine Es-Es Yönetimi,  o hafta oynanacak Gazişehir FK maçında takımın başına apar-topar  Pro lisans sahibi  Eskişehirli  dört teknik adamdan biri* olan  Hüsamettin Türkkan ‘ı getirmiş;. O da  “ TEK MAçLIK” görevini            başarı ile yaparak takıma bir puan kazandırmıştır.


 C-Yücel İLDİZ dönemi:


        Yücel Hoca, Es-Es te görev yaptığı yaklaşık 7 aylık  süre içerisinde inişli-çıkışlı bir grafik çizmiştir. Es-Es  bu dönemde    9 galibiyet 3 beraberlik le 11 mağlubiyet  almış ve 30 puan toplamıştır özellikle Ligin 12-15.nci haftalar arasında kazanılan 10 puan( Balıkesir:3-2/ Rize:1-1/Samsun :4-0/G. Antep:7-0) Es-Es în lige tutunması sağlamış: Yine ikinci yarıdaki Denizli deplasmanında  alınan galibiyet de Yücel İldiz ‘in hanesine yazılan en önemli başarılarından birisi olmuştur.


        Yücel Hoca’ ya getirilebilecek eleştirilerin başında alt yapıdaki gençlere güvenememesini gösterebiliriz .Transfer yasağının yanı sıra Ligin ikinci yarısında  Erkan Zengin ve Uğur İnceman gibi iki önemli yıldızını kaybeden Yücel Hoca, elinde kalan deneyimli oyuncularla ligi götürmeye çalışmış,  geçen yıldan formaya göz kırpıp bu sezon da  formayı kapan Semih Güler ve H .Hüseyin  Acar’ ın dışında; gençlerden  Dorukhan ve Bedirhan ‘a da zoraki forma vermiştir. Ayrıca,  sık-sık elindeki kadronun  dar  ve yetersiz olduğuna  vurgu yaparak, gençlere güvenmediği  algısını oluşturmuş,  böylece de takım içi rekabetin önünü kesmiştir.


D-Yılmaz VURAL dönemi:


       Evinde Gaziantep Gazişehir  maçını  farklı kaybeden  ve Yücel İldiz ile yollarını ayıran Es-Es; 1995-96 sezonunda Konya’ da oynanan “ Türkiye Ligine Yükselme Baraj Maçları”  öncesinde o dönemki yönetimin 4 maçlığına  göreve getirdiği ve takımı “ Şampiyon “ yapan Yılmaz Vural’ ı,  tam 22 yıl sonra  bu kez de “ Spor Toto 1.ligde  tutması” için  5 maçlığına  göreve  getirmiş; O da üstüne düşeni fazlasıyla yaparak Es-Es’ ligde bırakmıştır. Amaca ulaşıldığına göre Sn. Vural ilgili söylenecek çok fazla bir şey de kalmamıştır.


          “Erkan Zengin Krizi “ ve  Sezonun Genel Analizi” ne ilişkin görüşlerimi bir sonraki yazımda ele alacağım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi