MUTLULUĞUN FORMÜLÜ

Gerçek yaşam hikayesi...


Anadolu'da bir ilçe...
İki farklı insan profili. Bir tarafta çevresi tarafından sayılan, sevilen itibar sahibi evli ancak özel hayatı (aşk) karmaşık hale gelmiş bir insan...Bir tarafta ise toplumun akıl sağlığını pek yerinde görmediği (deli olarak nitelendirilen) geçimini çöpçülük yaparak kazanan evli ve çocuklu bir vatandaş.
çöpçülükle hayatını idame eden vatandaşın rutin bir hayatı vardır her gün öğle saatinde elinde bir ekmek evine gider ve yemeğini yer tekrar işine döner.


Mutlu musun?


İtibar ve aynı zamanda dükkan sahibi kişi çöpçüyü her gün elinde ekmekle görür. çok bunalım takıldığı ve içinden çıkamadığı duygu sarmalını yaşadığı bir gün çöpçüye seslenir ve yanına çağırır...
Basit gibi görünen ama kendisi için çok büyük ağırlığı olan soruyu sorar...
Dükkan ve itibar sahibi;
- "Mutlu musun?"
çöpçü:
- "EVET."
Dükkan ve itibar sahibi;
- "Nasıl bunu başarıyorsun?"
çöpçü üst üste gelen derin sorular karşısında şaşkındır ama mutlu olduğu için cevapları da basittir.
çöpçü;
- "Karım var, çocuklarım var, işim var, evim var (aile desteğiyle çalışaraka lınma). Evden işe işten eve gidiyorum. öğle yemeğinde de ailemle beraber oluyorum."
Dükkan ve itibar sahibi, çöpçünün sade ve basit cevapları sonrası dolmak üzere olan kül tablasına efkarlanarak tüttürdüğü sigarasını söndürür ve çöpe döker. Ki o çöpü alacak olan da "mutlu profil" yazının kahramanı çöpçüdür.


İki farklı değer, hayat ve sonuç


Bir tarafta (mecburiyetten veya teslimiyetten) beklenti ve istekleri sade, mutluluğu dışarıda aramayan aile huzuruna sahip bir dünyalı. Diğer tarafta çakraları da duyguları da açık, geniş çevrede dalgalara kapılıp okyanusa açılan dünyevi farklı zevkler uğruna boğulma tehlikesi geçiren aşırı sosyal kişilik.
Bir tarafta işinde bedeni yorulan ve ailesiyle huzur bulan çevresi dar insan tipi. Diğer tarafta karmaşık duygulardan beyni yanan ve huzur bulamayan (görüntüde) çevresi geniş insan figürü.
HANGİSİ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi