RÜYA DEĞİL GERÇEK

Futbol bu... Yenilgiler olur. Eskişehirspor hiç umulmadık takımlara mağlup da oldu ama dün en acılarından birini yaşadık. Şampiyonluğa oynuyorsun, soğuk hava dememiş binlerce taraftarın her zamanki gibi tribünlere koşmuş, senin yanında olmuş ama gel gelelim saha içinde hiç görmek istemediğimiz bir takım var.


 ***


Sorun maddiyat mı?..Eskişehirspor formasını kimler giymedi ki ama hepsi zamanında da olmasa gerekirse mahkemelik oldu parasını söke söke aldı. Bu futbolcular da alacak. Şu anda Eskişehirspor’da forma giyen oyuncuların prime oynadığı doğrudur. Ama bu primler de gecikirse burada iş yönetime kalıyor. Maçtan bir gün önce apar topar da olsa primler dağıtıldı... Sadece başkan Halil ünal ve birkaç yönetici bu işe el attı ya diğerleri... Hiçbir babayiğit yok mu? Bu yönetime maddi anlamda destek verecek. Ama protokol tribünü ve locaya gelip hava atıp maç izlemesini biliyorlar.


***


Gelelim oyuncu tercihlerine, Alpay hocanın inadı inat... Dün yine bazı oyuncularda hata yaptı. Israrla sağ bekte etkili olan Kamil Ahmet’i orta sahada başlattı, Dorukhan’ı önce sağda oynatıp sonra ortaya çekti, Uğur İnceman ısrarını stoperde sürdürdü, Akaminko-Hakan ısrarını bozmadı. Ve en önemlisi orta sahadan iki oyuncuyu çıkarıp forveti üçledi. Tamam da bu forvet oyuncularına pası kim verecek? 


***


Mağlup ol da beş tane gol yeme, insanı asıl üzen olay bu. Taraftar her zaman haklıdır. Her türlü fedakarlık yapıp tribünlere gelen ve takımından galibiyet bekleyen Eskişehirspor taraftarı bu sezon ilk kez tepkisini dile getirdi. Bu farklı mağlubiyeti kimse içine sindiremez. 


***


Belki de bu yenilgiden birileri ders çıkarır ama kesinlikle Alpay Hoca ve oyuncularının şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekli. Yoksa bu maçtan yeteri kadar ders alınmazsa ilerleyen haftalarda daha da büyük sıkıntılar yaşarız. çünkü bu futbol ve mücadele ve en önemlisi de Manisa’dan iç sahada beş gol birden yemek şampiyonluğa oynayan Eskişehirspor’a hiç ama hiç yakışmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi