TARİHTE İNANILMASI ZOR GARİP HİKAYELER

1972 yılında Batı Pasifik’teki Guam Adası ormanlarının diplerinde saklanan Yokoi Shoichi adındabir Japon askeri bulunmuştu. II. Dünya Savaşı’nın 1945 yılında sona ermesinden sonra 27 yıl boyunca "düşmana teslim olmamak" için saklanan Shoichi yıllar boyunca salyangoz, kurbağa, böcek ve yaban cevizi yiyerek yaşamıştı. Sonunda ikna edilen Shoichi Japonya’ya döndü ve yapılan doktor kontrolünde biraz kansızlık dışında, sapasağlam olduğu ortaya çıktı. Adamın adada giydiği giysiler ve kullandığı araç-gerecin Tokyo’da bir salonda yapılan sergisine 40.000’e yakın ziyaretçi geldi. Bir süre sonra Shoichi kırk dört yaşında dul bir bayanla tanışıp evlendi ve balayına gitti. Nereye mi? Elbette Guam Adası’na!

İngiliz oyun yazarı William Congreve 1729’da öldüğünde tüm servetini metresi Marlborought Düşesi Henrietta’ya bırakmıştı. Ancak sevgilisinin ölümünden aşırı derecede etkilenen düşes yazarın ölüm döşeğinde yüzünün maskını aldırmış ve sona da bu maskı insan boyunda bir mankenin yüzüne takarak yaşamı boyunca Congreve ölmemiş gibi bu mankenle yaşamıştır. Düşes her sabah mankeni giydiriyor, gün içinde onunla yemek yiyor, saatlerce sohbet ediyor, akşam olunca mankeni soyuyor ve yanına yatırıyordu. Düşes ayrıca kendisi öldüğü zaman mankenin de yanına gömülmesini vasiyet etmişti.

1966 yılında Roy Bates adında bir İngiliz eşi ve oğluyla birlikte sahilden 10 kilometre açıkta bulunan 3 mx7 m boyutlarında çimentodan bir salayerleşmişti. İkinci Dünya Savaşı sırasında askeri nedenlerle yapılmış olan bu sala yerleşen Bates bir süre sonra İngiltere’den bağımsızlık ilan ederek kendisini kral, karısını kraliçe ilan etmişti. ülkesine "Sealand" (Deniz ülkesi) adını veren adam kendi ülkesinin pulunu bastırmış, pasaportunu hazırlamış, hatta "Sealand doları" diye para bile bastırmıştı. İngiliz karasuları dışında ve uluslararası sularda olduğu için de İngiltere dahil hiçbir ülke bu masum oyuna karşı koymamış ve Roy Bates uzun yıllar "ülkesinde" ailesiyle birlikte yaşamıştır.

Tüm zamanların en ünlü sakallı kadınlarından biri olan Josephine Clofullia on dokuzuncu yüzyılın büyük sirklerinden biri olan P,T.Barnum Gösterisi’nin yıldızlarından biriydi. Clofullia henüz on altı yaşındayken 15 cm. uzunluğunda bir sakala sahipti ve sakalını da hayranı olduğu III.Napolean tarzında bırakıyordu. İmparator bunu duyduğu zaman o kadar gururlanmıştı ki, kadına armağan olarak büyük bir elmas gönderdi ve Josephine Clofullia da bu elması ömrü boyunca sakalına takılı olarak taşıdı.

Bugüne kadar kayıtlara geçen en uzun insan 1918 yılında ABD, Atlanta’da doğan Robert Wadlow adında biriydi. Sekiz yaşında 1.80 boyuna ulaşan Wadlow, on beş yaşında 2.25 boyundaydı. Yirmi birinci yaş gününde 2.68 boyuna ve 223 kg. ağırlığına ulaşan Wadlow ertesi yıl ayak bilekleri bedenini taşıyamadığı için ayak iltihabından öldü. Tıpta gigantism adı verilen bu devlik durum ilginç bir biçimde tüm vücudu etkilememektedir. Genelde belden aşağı bölümlerin aşırı iri olmasıyla ortaya çıkan bu hastalıkla gövdenin ve başın normal boyutta kalması da söz konusudur.


İngiliz Kralı I.Charles’ın maiyetinde bulunan ve boyu 2.40’ın üzerinde bulunan William Evans adında bir dev ne zaman kralın huzuruna çıksa cebinde bir cüce taşırdı. Bu durum kralı son derece eğlendirmişti.

Richeborg adında 58 cm. boyunda bir cüce Orleans ailesi tarafından yetiştirilmişti ve Fransız Devrimi sırasında soylular lehine casusluk yapmıştı. Paris’in çevresinin devrimciler tarafından kuşatıldğı sırada kundak içinde, "dadı" sının kucağında kentten çıkan Richeborg aslında devrimciler aleyhine birçok gizli bilgi taşıyordu. Richeborg daha sonraları yüz yaşında ölene dek Paris’te yaşamını sürdürdü..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi