ZENGİNLİK VE BAŞARI SEVGİNİN ARKASINDAN GELİR

Alışverişe gitmek üzere evden çıkan bir bayan,kapısının karşısındaki kaldırımda bir bankta oturan bembeyaz sakallı, birbirinin tıpatıp aynısı üç ihtiyarı görünce şaşırdı.
öğleye doğru bu kişilerin hala oturmakta olduklarını görünce yemeğe davet etti.
üç yaşlıdan biri kadına eşinin evde olup olmadığını sordu. "Hayır"cevabını alıncada "Eşiniz evde değilse bizde içeriye gelemeyiz" dedi.

Akşam eşi eve dönünce kadın olanları ve üzüntüsünü anlattı, eşi de dışarıya çıkıp bakmasını, hala oturuyorlarsa akşam yemeğine çağırabileceğini söyledi. Bunun üzerine yemeğe davet etmek üzere adamların yanına gitti. Adamlardan biri "Biz asla üçümüz bir eve beraber misafir olamayız. Ancak birimiz gelebiliriz. Bak benim adım SEVGİ, bu arkadaşımın BAŞARI, diğerinin adı ise ZENGİNLİK. Şimdi eve git ve bir karar verin.Sonra bizi çağırabilirsiniz.

Kadın durumu eşine söyledi. Derin bir tartışmaya girdiler. Adam "ZENGİNLİK'İ çağıralım, eğer zenginlik olursa başarı ve sevgide olur" diyordu. Karısı BAŞARIDAN yanaydı. çünkü başarı beraberinde zenginlik ve sevgiyide getirirdi.Kızları ise SEVGİNİN çağırılması gerektiğini söyledi.

Sonunda SEVGİYİ çağırmaya karar verdiler. Kadın ihtiyarların yanına gitti ve "SEVGİ bizimle beraber gelecek"dedi. SEVGİ ayağa kalktı. Ama hemen arkasından BAŞARI ve ZENGİNLİKTE ayaklandılar.

Onlar içeri girerken kadın sordu "Ne oldu? Hani sadece biriniz gelecekti?" SEVGİ yanıtladı. "Diğer arkadaşlarımı seçseydiniz öyle olacaktı. Ama bizde kural böyledir.

BAŞARI VE ZENGİNLİK DAİMA SEVGİNİN HEMEN ARKASINDAN GELİR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi