Eskişehir'in simgesi turistlerin ilgi odağı oldu

Eskişehir'in simgesi turistlerin ilgi odağı oldu
 Muhabir
Eskişehir’in simgesi olarak bilinen met helvası bayramda şehir dışından gelen misafirlerden yoğun talep gördü.

Eskişehir’in tarihi lezzeti olan met helvası, şehir dışından ziyarete gelen vatandaşların ve turistlerin bu bayram da ilgi odağı oldu. Eskişehir’de helva üzerine satış yapan esnaf Rıdvan Erol, 9 günlük Ramazan Bayramı’nda şehre gelen misafirlerin helva almadan gitmediğini ve hatta müşterilere helva yetiştiremediklerini aktardı.

Rıdvan Erol, “Bayramın ikinci gününden itibaren dükkanımız açıktı. Met helvasında aşırı derecede tüketim, talep oldu, yetiştiremedik. Dün yeniden işçilerimiz çalışmaya başladı. Odunpazarı’ndaki ve çarşıdaki helvacılarda ciddi bir yoğunluk vardı. 9 günlük tatil işlerimizi olumlu anlamda etkiledi. Yerel halktan daha ziyade özellikle şehre gelen misafirler, turistler helva almadan gitmiyorlar. Dün gelen müşterilerimiz ağırlıklı olarak İstanbul ve İzmir’dendi. Met helvasının yanında diğer helvalar da talep gördü ama ilk iki sırada met ve leblebi kurabiyesi var” diye konuştu.

Helva fiyatlarında güncel fiyatlar ise şu şekilde:

Açık olarak satılan sade met helvasının kilogramı 200 TL, çikolatalı met helvası (400 gr) 120 TL, Antep fıstıklı met helvası (400 gr) 140 TL’den satılırken; kilogram başına sade tahin helvası 200 TL, cevizli yaz helvası 210 TL ve Antep fıstıklı helva 280 TL’den satışa sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.