“Mayıs ortasında çarşıda hareketlilik başlar”

“Mayıs ortasında çarşıda hareketlilik başlar”
Eskişehir Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanı Akın Yüksel, bayram süresi ve sonrasındaki çarşı bölgesindeki iş yoğunluğunu değerlendirdi.

Eskişehir Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanı Akın Yüksel, 9 günlük bayram tatilinde çarşı bölgesinde esnaflık kişilerin güzel iş yaptığını fakat bayram sonrası çarşıda hareketliliğin durduğunu söyledi. Yüksel, bu durgunluğun Mayıs ortasında sona ermesini ve Eylül sonuna kadar hareketli bir sezon beklediklerini aktardı.

“SON YILLARIN EN GÜZEL GEÇİRDİĞİMİZ BAYRAMIYDI”

Yüksel, “Her sene olduğu gibi Mart sonu Nisan başı gibi yeni sezon hazırlıklarımız başlar; ayakkabı, çanta ve tekstilde. Bir bayram atlattık. Bu bayram son yılların en güzel geçirdiğimiz bayramıydı. Bundan önceki 9 günlük tatilde biz esnaflar olarak iş yapamıyorduk ama şehrimize gelen yerli turistler yerel esnafa önemli katkılarda bulundu. Her sektör bu bayram tatilinden faydalandı” diye konuştu.

“MAYIS ORTASINDAN EYLÜL SONUNA KADAR HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Anneler Günü ile birlikte çarşıda hareketliliğin başlayacağını söyleyen Yüksel, “Bayram sonrasında ise çarşı kuzuların sessizliğine büründü. Bayramdan sonra işlerimizde azalma var fakat bu her sene olan bir durum. İnsanlar alışverişlerini yapmış, belli başlı ihtiyaçlarını karşılamış oluyor. Esnaf şu anda kendi yağında kavrulmaya çalışıyor. Bayramda yaptığımız işi 365 gün yapmayı isteriz ama şartlar el vermiyor. 23 Nisan’da geçmiş yıllarda çarşı kalabalık olur güzel iş yapardık fakat bu 23 Nisan’da umduğumuzu bulamadık. Mayıs’ın ikinci pazarı anneler günü, o güne kadar çarşıda bir sakinlik olur. Mayıs’ın ikinci pazarından Eylül sonuna kadar da bir hareketlilik bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.