Eskişehir’de noter önünde bir araya gelen 38. Dönem Eskişehir Kurultay Delegeleri, CHP kurultayının yapılması için imza verdi. Talat Yalaz, Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt, Ahmet Ataç, Sinan Özkar, Atilay Dalgıç, Rahmi Çınar, Selma Sara, İsmet Taner, Figen Kahya, İrem Evgi ve Aysu Bahar Gürlek olmak üzere Eskişehir’in 12 delegesi de firesiz şekilde Özgür Özel’in çağrısına yanıt vererek noterde imza verdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de delege olmamasına rağmen partililere destek vermek için noterin önüne geldi.

CHP'li Arslan kurultay imzasını verdi: CHP’de karar mercii mahkemeler değil, örgüttür
CHP'li Arslan kurultay imzasını verdi: CHP’de karar mercii mahkemeler değil, örgüttür
İçeriği Görüntüle

“Sıkıntılı durumun giderilmesi için imza veriyoruz”

Partinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumun giderilmesi için imza verdiklerini söyleyen CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Bugün Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in talebiyle, talimatıyla ve bizlerin bugün bu aşamada uygun gördüğü üzere 38. Dönem Kurultay Delegeleri olarak olağanüstü kurultay yapılması suretiyle bu hukuk garabetinin, bu tam da iktidarın işine yarayan sıkıntılı durumun giderilmesi adına gerekli iradeyi Eskişehir 7. Noterliğinde kurultay talebimizi noter huzurunda imza vermek suretiyle ileri sürmek şeklinde dile getiriyoruz, imza altına alıyoruz dedi.

“Bir an önce kurultay yapılmalı”

Bir an önce kurultay çağrısı yapan Yalaz, “Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki bütün görevi, bütün görevleri o görevi icra edenler Cumhuriyet Halk Partililerden, Cumhuriyet Halk Partisi'nin delegelerinden tevdi alırlar. Cumhuriyet Halk Partisi, diğer başka partilere benzemez bir şekilde görevlerini kurultaylarından alan ve öyle diğer partiler gibi göstermelik kurultay da yapmayan, gerçekten kurultay delegelerinin hür iradesiyle oy kullanabilmeleri şeklinde irade ortaya koydukları örgütüne ses veren Türkiye'nin, dünyanın en eski partilerinden birisidir. Bugüne kadarki bütün genel başkanlar, bugüne kadarki bütün il başkanları bu görevleri Cumhuriyet Halk Partili delegelerin oy vermesi suretiyle tevdi almışlardır. Bugün de olması gereken budur. Kurultay irademizi, olağanüstü kurultay irademizi net olarak ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Eskişehir’de Delegeler Firesiz Imza Verdi Chp Derhal Kurultay Yapmalı2

“Tedbir kararı kurultaya engel değildir”

“Söylenildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin olağanüstü kurultay yapmasına mahkeme nezdinde verilmiş olan tedbir kararı engel değildir” diyen Yalaz, “Bunu aynı zamanda bir avukat, bir hukukçu olarak ve sadece kendi görüşüm olarak değil, aynı zamanda konusunda uzman, duayen hukukçuların bu husustaki net görüşlerine atıfta bulunarak açıkça ifade ediyorum. Tam tersine bugün tedbir kararının var olması aslında kurultaya engel değil, kurultay yapılmasını zorunlu kılan, ivedilikle kurultay yapılmasını zorunlu ve zaruri kılan önemli bir etkendir” şeklinde konuştu.

“CHP Özgür Özel ile iktidara koşuyor”

CHP’nin Özgür Özel ile iktidara yürümediğini, koştuğunu ifade eden Yalaz, “Buradan 38. Dönem Kurultay Delegeleri olarak Kılıçdaroğlu'na seslenmek istiyoruz. Buradan aynı zamanda parti görevlerini ifa eden yetkililer olarak değil, bu ülkede yaşayan yurt severler olarak da kendisine seslenmek istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Özgür Özel ile iktidara yürümemektedir, iktidara koşmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Özgür Özel ile Türkiye'nin 1. partisi olmuştur. 31 Mart seçimlerinde yaklaşık 50 yıl sonra partimiz Türkiye'nin 1. partisi olmuştur. Ondan sonra yapılan bütün anketlerde Türkiye'nin 1. parti olma özelliğini korumuştur, oy oranını arttırmıştır. Biz, iktidar olmak istiyoruz. Özgür Özel bizi iktidara götürmektedir, biz onunla iktidara yürümeye devam etmek istiyoruz. Ama bugün bu irade bu yönde değilse o zaman herkes kendini Cumhuriyet Halk Partililerin takdirine ve tercihine sunmakla görevlidir, sunmakla mükelleftir” dedi.

Eskişehir’de Delegeler Firesiz Imza Verdi Chp Derhal Kurultay Yapmalı1

“Herkes gerekli iradeyi ortaya koymalı”

Tüm CHP’lileri gerekli iradeyi ortaya koymaya davet eden Yalaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün şunu da açıkça ifade etmek istiyoruz. Burada mevzu sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin kim tarafından yönetileceği değildir. Burada bir kez daha açıkça seslenmek ve çağrıda bulunmak istiyoruz. Çocukların yüzlerindeki gülüşü, gençlerin gözlerindeki umudu, milyonların iktidar olma umudunu, milyonların kurtuluş reçetesini kimse elimizden almaya kalkmasın. Biz olağanüstü kurultay için 38. Dönem'in tüm seçilmiş kurultay delegeleri olarak Eskişehir'de örgütümüzden aldığımız, örgütümüzün bize tevdi ettiği görev ve sorumluluk bilinciyle olağanüstü kurultay talebinde kesin ve güçlü bir iradeyle noterden imza vermek suretiyle bugün bunu ilan ediyoruz. Ve yetkililere çağrımız: Bu ses, Eskişehir'deki örgütümüzün sesidir. Bu ses, Eskişehir'deki seçmenlerimizin sesidir. Burada haykırdığımız ses, milyonların kurtuluş umuduna Cumhuriyet Halk Partisi'nin 12 seçilmiş delegesinin kulak verdiğinin ispatıdır. Herkesi tarihin doğru tarafında durmaya, milyonların umuduna umut olmaya, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yolundaki yürüyüşüne devam etmesi için gereken iradeyi ortaya koymaya bir kez daha davet ediyorum.”

Kaynak: Meltem Karakaş